Este absolut riscant sa cumperi o masina second-hand fara a o inspecta, impreuna cu cineva priceput si a o incerca.
Stabilesti cu vanzatorul sa va vedeti, la el sau la tine ori intr-o localitate la jumatatea distantei dintre voi si apoi controlezi masina, o incerci, dupa care discutati conditiile vanzarii si incheiati contractul de vanzare-cumparare. Vezi sa-ti dea toate actele masinii si certificatul de atestare fiscala sau fisa de inmatriculare vizata de organul fiscal de la domiciliul sau.
Te duci sa o vezi cu cineva care are habar legat de masini, nu poti avea incredere intr-un necunoscut, cine stie ce isi vinde
Te intalnesti cu vanzatorul, programati un test drive si o verificare in service, daca totul e ok faceti contract si gata
E destul de simplu ca idee, dar totusi nu e cea mai ieftina varianta.
Eu faceam in felul urmator, mergeam cu o alta masina si un alt sofer, vedeam masina, probam, daca-mi placea faceam actele si veneam eu cu ea. Asta in cazul in care are numerele valabile. Daca nu avea numere, inchiriam o platforma si o aduceam pana la destinatie.
In general cam asta e cea mai sigura varianta.
Dacă mașina e funcțională te duci cu un mijloc de transport în comun până la vânzător și te întorci cu mașina. Sau cu livrare dar cred că te mănâncă la bani să o transporți.
Transportul de la olx? Sau sunt firme care se ocupa cu asta?
Te duci la vanzator si cumperi masina sau stabilitii un punct de intalnire
Lie1 întreabă: