Mda. Posed permis de conducere de 1 an si 2 luni. Si eu am intanit astfel de specii! Sfatul meu:
-atentie sporita
-reducere de viteza
-deplasare cat mai aproape de acostament!
Toate astea sunt folositoare in cazul in care se intampla un eveniment rutier, iar politia apare la fata locului. Daca ai facut aceste chestii, politia nu te poate invinui, dar vezi tu, mai sunt si aia plini de bani, care se scot chiar daca sunt vinovati. Oricum, nu ne bazam pe acest fenomen, respectam legea!
Ce intelegi prin "maniaci ai soselelor"? Nu inteleg termenul, dar indiferent cu cine ma intalnesc in trafic, eu unul ma straduiesc sa respect regulamentul; atunci cand nu ma straduiesc suficient, am grija macar sa nu ii incurc pe ceilalti.
Da, acesta este unul din pericolele pe care nu le poti evita.Mergi linistit si corect pe banda ta se circulatie si deodata iti apare in fata un bolid cu un sofer care crede ca el este zeu, ca masina lui il ajuta sa se strecoare printre altele inainte sa faca accident, ca superiopritatea lui sociala ii da dreptul sa-ti taie calea etc. Din nefericire de cele mai multe ori sufera un amarastean cu Dacie sau altfel de masina populara care nu are aerbag-uri si ca carei tabla este subtire. Urasc astfel de conducatori auto! In viata mea de sofer spaimele mele sunt in ordine:maniacii, biciclistii beti si carutele nesemnalizate noaptea.In legatura cu comportarea, cel mai bine este sa ne ferim si sa evitam orice confruntare fizica sau verbala.Sa fim multumiti ca am scapat!
Cel mai bine e sa eviti contactul cu ei... dar daca nu se poate... exista bate, cutite,(arme albe) care isi pot face datoria.
Lasa nebunul sa se duca si vezi-ti linistit(a) de drum. E mai sigur. Important este sa ajungi acasa sau la destinatie. Nu?
Ii injuri bine ca sa te descarci de energia negativa Acum serios, e trist cu cocalarii care isi trag BMW la mana 4-a cu 300. 000 km la bord si ii "dau talpa" pe unde ii taie capu'. Mi s-a intamplat ca intr-o curba periculoasa si in rampa sa imi apara un tampit din asta in fata ochilor NOAPTEA. Avea vreo 140 km/h, a depasit pe linie continua intr-o zona in care nu avea vizibilitate, riscand viata tuturor. Daca nu franam din reflex si nu trageam maxim dreapta, nu vreau sa ma gandesc ce se intampla. Am trecut 3 masini in paralel... intr-o curba. Deci, ce ar merita astfel de maniaci? Ar merita o bataie zdravana si repetarea examenului de la scoala de soferi, ca sigur nu l-ar mai lua daca l-ar da PE BUNE. Dar asta e, traim in Romanica noastra dulce si plina de rahati, pardon ratati.
Am patit si eu exact ca HA CHIC e o senzatie groaznica, singura deosebire ca era dupa amiaza, am simtit ca-mi sare inima din piept, eram si singura, insa reflexul a functionat, frana nu brusca dar am redus la20km si mult dreapta, dar dupa ce s-a dus nebunul m-am gandit, daca aveam un acostament f mic sau sunt, ce faceam? abia dupa mi s-a facut teama.Parerea mea sa fii tot timpul atent la reactiile celor din trafic, relaxat, dar atent si viteza in limite pentru ca ajuta asta e Romania in care traim, iese pe drum calul, caruta, tata Leana la barfa in marginea drumului sau catelul sau gasca, trebuie sa ai nervi buni, nu stiu daca vom ajunge noi in urmatorii50 de ani ca nemtii sau italienii
Nu exista maniaci ai soselelor, este o fabulatie care prinde la cei slabi de intelect. depinde din ce punt de vedere privesti. la fel pot gandi si cei la care faceti referire, despre adormitii si pampalaii in trafic. vad oameni mai grabiti in trafic vad oameni plictisiti care au iesit sa admire soselele in mers, mai vad si sicriele pe 2 roti care gonesc ca nebunii si se strecoara pe aceiasi banda printre masini, acestia sunt cei care trebuie domoliti, sunt tot acei care fac si gura mare cand provoaca un accident.