| Perian_Adrian_1993 a întrebat:

Cum pot afla cam cat consuma o masina? Vreau sa cumpar una la mana a doua si sunt interesat daca pot afla cat consuma, sa observa daca vanzatorul minte! Mersi!

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Vrei calculator online sa vezi cat consuma masina? uita te la producator la specificatii dar nu iti garanteaza nimeni ca masina sh fiind a fost exploatat corect si motorul ala merge in parametri normali. Consumul e cea mai mica problema la care sa te uiti cand cumperi masina. Poti lua nenumarat tepe, cea mai intalnita e cea cu nr de km. Asa ca ia o masina care are un istoric de service, reviziile la zi si neaparat urco pe un tester inainte sa o cumperi. din start daca vanzatorul se eschiveaza sau refuza testul inseamna ca e o problema.

17 răspunsuri:
| BassHunter13 a răspuns:

Daca nu ai computer bord cam greu sa iti dai seama pe loc! Eu cateodata ii fac consumu in 2 feluli!
1:Se aprinde becu rosu merg 2 km pana la peco alimentez 7litri resetez km si daca a doua doara se aprinde becu la 98 +2 pe rosu=100km adica 7%!
Sau ii fac plinu cum trebuie si cand am facut 100km am mers in pompa si ii mai fac odata plinu la fel ca prima data! Succes!

| Perian_Adrian_1993 explică (pentru BassHunter13):

Aha...m-ai spart! M-ai lasat masca! laughing
Pai...eu vreau sa imi iau o masina Skoda Fabia si nene acela spune ca n u consuma mai mult de 5-6% si credeam ca exista o metoda in care pot afla daca asa e tongue...o formula ca la matematica tongue sau un calculator on-line ca la taxa auto! O sa vad dupa ce o cumpar laughing Mersi mult! happy

| Perian_Adrian_1993 explică (pentru BassHunter13):

Aha.M-ai lasat mascaoricum! Urmeaza sa aflu dupa ce o cumpar! laughing

| BogdanDeva a răspuns (pentru Perian_Adrian_1993):

Ce motorizare are Fabia?

| Perian_Adrian_1993 explică (pentru BogdanDeva):

Ceea ce urmeaza sa merg sa vad este 1.2, dar nu e exclus sa ma indrept catre ceva 1.4 cred. Am aflat pe net undeva la 8-9 consuma lejer dar cand e aglomerat ajunge si la 11 sad Asta e, motorul de 1.2 e mai mic dar are mai mult de tras, deci consuma, pe cand motorul 1.4 e mai mare si trage mai usor greutatea masinii, dar consuma ca e mai mare big grin, deci tot acolo ajung! happy Dar pentru un incepator e ok o Skoda zic eu! big grin Nu? happy

| EddiWeed a răspuns (pentru Perian_Adrian_1993):

Nu are cum sa iti ajunga la 11 in oras!

| Perian_Adrian_1993 explică (pentru EddiWeed):

Asa am vazut niste discutii pe net! happy... Cat ma costa taxa auto la o Skoda 1.2? Euro 4 - din 2003 emisii co2:140... Ma ajuta cineva? big grin

| BogdanDeva a răspuns (pentru Perian_Adrian_1993):

1.2 ia cam 6.8 afara si 8.5, 9 in oras. 1.4 ia 5.4 afara si 8, 8, 5 in oras. Avantajul lui 1.4 este ca ai un sprint mai bun la plecarea de pe loc si "o rezerva" de putere atunci cand e nevoie de ea. Dpdv al taxelor, diferenta la aceasta capacitate nu este relevanta. Recomand 1.4. Neaparat sa ai clima.
Stima.

| Perian_Adrian_1993 explică (pentru suntserios):

Mersi mult de tot de sfaturi domnu' "SUNTSERIOS"! happy

| suntserios a răspuns (pentru Perian_Adrian_1993):

Vrei calculator online sa vezi cat consuma masina? uita te la producator la specificatii dar nu iti garanteaza nimeni ca masina sh fiind a fost exploatat corect si motorul ala merge in parametri normali. Consumul e cea mai mica problema la care sa te uiti cand cumperi masina. Poti lua nenumarat tepe, cea mai intalnita e cea cu nr de km. Asa ca ia o masina care are un istoric de service, reviziile la zi si neaparat urco pe un tester inainte sa o cumperi. din start daca vanzatorul se eschiveaza sau refuza testul inseamna ca e o problema.

| goejoy a răspuns:

Cand iti iei o masina aceasta intrebare ar trebui sa fie printre ultimile intrebari despre masina. Mai intai tine cont de fiabilitate, de costuri de intretinere, de cerintele pe care le doresti de la ea, de confortul tau si al pasagerilor. O masina degeaba consuma pe carte 5% daca tu nu ii faci revizia la timp, nu o conduci cum ii este scris de constructori s.m.d. consumul cu siguranta va fi cu mult peste ce este scris in carte.

| Perian_Adrian_1993 explică (pentru goejoy):

Frumos spus! Mersi mult!

| Generalul a răspuns:

Cauta specificatiile acelui model d emasina si cam cat ar consuma una nou-nouta. la consumul mediu de acolo adauga lejer 1-2 litri in functie de kilometrajul pe care il are. la masinile dotate cu computer de bord, care afiseaza consumul in timp real, poti sa dai o tura cu vanzatorul si sa urmaresti afisajul. vezi daca se potriveste cu socoteala ta de acasa

| Perian_Adrian_1993 explică (pentru Generalul):

Bun raspuns! Mersi mult! big grin

| BogdanDeva a răspuns (pentru Generalul):

CB-ul da de cele mai multe ori oerata de 1-2 l in minus.
Egal ce marca de masina...
Stima.

| marcous a răspuns:

Nu ai cum sa-ti dai seama daca vanzatorul minte sau nu. Ideal ar fi sa-l cunosti personal pe cel ce iti vinde masina.

| Perian_Adrian_1993 explică (pentru marcous):

Multumesc tuturor de raspunsuri! happy