Faci rost de o copie dupa un act de omologare a unei masini cu aceeasi caroserie, care are dimensiunile pe care le vrei tu, mergi la RAR, si se cam rezolva.
In lipsa acelei dovezi, mergi la reprezentanta, si iti dau ei o hartie oficiala, cu seria ta de sasiu, si dimensiunile care se pot pune pe ea.
Eu la un Passat am dus o copie dupa actul unui V6, si mi-au pus inclusiv doua variante 18"...
Mergi la reprezentanta, scoti o dovada prin care sa iti spuna ce dimensiuni au fost montate din fabrica pe masina ta, iar cu hartia respesctiva si cu rotile respective, vei merge la RAR unde iti vor trece acele anvelope in carte.
Distractia asta duce undeva la 200-300 de lei.
Eventual, vezi daca nu ai cumva prin actele masinii o hartie a4 gen, ceva certificat de omologare, de obicei acolo sunt scrise si aceste dimensiuni.
Ce zice colegul mai sus, se refera la omologare individuala, si cel mai probabil nu e cazul tau.
Apropo, daca nu ai facut-o deja, verifica in prealabil in cartea masinii, la alte mentiuni, acolo se trec celelalte dimensiuni, si e posibil sa le ai deja trecute acolo.
Trebuie facuta o programare la RAR si contra unei taxe iti trec toate dimensiunile omologate pentru masina ta.
Trebuie sa faci cerere, sa mergi cu masina sa ti-o testeze cu jantele mai mari sa fie siguri ca scoate noxele, etc, etc. Treaba asta e costisitoare, dureaza si poate nici nu iti da aprobarea. In opinea mea lasa asa, pentru ca cu cat e janta mai mare cu atat pui mai mult stres pe motor. Si nu ca vreau sa zic ceva rau de masina ta, dar 1. 6MPI e cam mic pentru un A4. Sigur nu apare pe carte la mentiuni ca merg si alte anvelope? Ar trebui sa ai si pe 16. Eu am Seat Exeo 2.0 TDI (e bazat pe audi B7, ce e facelift la al tau) si pot pune de 17 inch fara probleme.
andreipro54 întreabă: