anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum pot vedea cifra octanica la un lichid?
Pt ca eu nu mai rezist cu capul buzunarul si nervii
Si am găsit alt ceva care costa 3 lei de pus in rezervor

Doar ca vreau sa aflu ce cifra octanica are!?

7 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Doar un laborator profesionist poate raspunde

https://www.nwradu.ro/......laborator/

| RxTx a răspuns (pentru Wr3nch):

Caut o rezolvare mai empirica
Gen se da foc la 1 litru de benzină vezi in cat timp tncalzeste 10 litri de apă

Apoi se da foc la lichidul x

Si se xompara

A lichidul x este mult prea puternic degaja o căldură mai mare

Atunci se fac comparații

Si gata doar din comparații
Iti dai seama cam pe unde se afla

| Wr3nch a răspuns (pentru RxTx):

Nu cred ca merge asa sef. Pe motor de benzina bagi benzina. Pe motorina bagi motorina, vrei GPL iti pui instalatie.

| RxTx a răspuns (pentru Wr3nch):

Ha ha ha ha ha ha ha
In loc de motorina se baga ulei ars de la service-urile auto.
In loc de motorina se baga ulei alimentar expirat.
Ulei de mecanisme fine
Ulei de transformator de inalta tensiune
Ulei de măsline expirat
Uleiul din instalatiile de termoficare din Germania
Pt ca in Germania ei nu au apa in caloriferele din blocuri ci au ulei si se mai arunca defrișează o instalație veche si romanii iau uleiul in loc sa il dea la canal.
Ulei de palmier amesrecat cu benzina si motorina.
Margarina încălzită cu motorina si benzina.
Ulei de porumb.
Ulei de nuci.
In loc de motorina se poate baga.

In loc de benzina merg multe de la cherosen gaz lampant trecut prin carbuni activi diluant de vopsea tiner terbentină
Si alte lucruri nu le mai spun ca nu cumva sa se apuce sa le bage si la alea accize si taxe pentru ca ma gandesc ca eu pe viitor sa cumpăr si sa pun in rezervor

| Cksihja a răspuns (pentru RxTx):

Cel mai ieftin e cu bicicleta cu un sandviș pot ajunge departe, cu mașina dau bani și pe benzină și pe sandviș. Cu două kile de mâncare merg cu bicicleta mai mult decât merge mașina cu 2 litri de benzină.

| RxTx a răspuns (pentru Cksihja):

Bine bine
Dar ce faci atunci cand ai un client sa ii repari un scaun de masaj la Craiova si el da exact cat ar costa benzina in caz daca se repara scaunul lui de masaj altfel nu oferă nimic.

Ce faci daca ai un alt client la Vaslui care daca ii rezolvi problema ar olati cat costa benzina pentru reparația propriu-zisă pentru rezolvarea acelei probleme
Dar daca nu ii rezolvi problema nu are de gand sa plateasca nimic.

Ce faci daca tu esti in București si te suna cineva din Piatra-Neamț si isi doreste sa ii învii un scaun de masaj si nu este dispus sa plătească de cat cam cât ar costa benzina si nimic mai mult si doar in cazul in care se repară

Ce faci daca te suna cineva de la Oradea si spune am un utilaj la o filatura care numără cate spire sau dat pe un ghem
A luat foc aceasta automatizare fabricata in anul 1995
Ea transmitea pe un server in Nordvegia si acel server lua decizia cate ghemuri de ață sa se fabrice.
Asa ca acum noi suntem dispusi sa platim daca ne rezolvi problema x lei
Si descoperi ca acei x lei de fapt reprezintă exact dar exact cat ar costa benzina de la București pana la Oradea si înapoi
Iar oamenii mai vor si factura mai vor si garanție mai vor si pe mama mai vor si pe tata
Si ei iti dau banii doar in cazul in care rezolvi problema daca nu o rezolvi nu sunt dispusi sa plătească absolut nimic.

Ce faci in cazul in care sa zicem ca te suna un client din satul mare iar tu locuiești in București omul are buget pentru repararea unei prese ce sufla in pet-uri
Exact cat costa benzina de la București pana la satul mare si înapoi.
Dar in banii ăștia vrea sa ii rezolvi problema sa meargă sa functioneze perfect sa ii dai si factura si garanție.

CE FACI DACA NUMAI CLIENTI DINASTIA SE ÎNTÂMPLĂ SA AI!?

pentru ca mai demult era benzina 4 lei
Si i-ai învățat la preturi din astea mici
Iar acum când le spui cat costa 500Km dus 500Km intors renunță cauta un meșter local

Trebuie gasita o alternativa la benzina

Doar ca aceea cu curentul electric nu prea e ok pentru ca daca ai de mers oana in Geneva si inapoi
Daca ai de mers oana in Athena
Daca ai de mers pama in Anglia
Daca ai de mers oana in Spania

Ce faci cu masina electrica

Cefaci daca nu ai zile de stat sa se incarce pentru ca tot timpul trebuie sa alegi 150 000Km pe an cel mai mult
Si cel mai putin 100 000Km /an

Cate vieti mi-ar fi luat sa se încarce ca sa pot face 150 000Km intr-un an?

| MihaiSpeedster a răspuns (pentru Cksihja):

Am 45 de ani si 100 de kile. Mountain bike cu 18 viteze. Care ar fi consumu’ meu de sandvișuri la 100 km de șes? Vreau să ajung vara asta la Sinaia la cota 2000. Câte sandvișuri să bag în "rezervor"? Tre să bag și niște apă, să nu se "caleze" motoru’… Ai idee câți litri pentru cota 2000? Și ultima întrebare: e corect dpdv tehnic sa spun ca bicla mea are 2 craci putere?