| lucian820 a întrebat:

Cum pot vinde o masina fara sa o trec pe numele meu? Nu planuiesc sa fac nimic ilegal, dar vad ca majoritatea practica asta fiind scutit de impozit / asigurare si alte acte in plus.In engleza se numeste "title floating", adica cumpar o masina de la x si o vand lui y fara ca eu sa apar in acte

5 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nu o poti vinde daca nu e inregistrata pe numele tau. Cu toate taxele achitate.
E ca si cum ai vinde blana ursului din pădure.

| Violleta2022 a răspuns:

Cu procura legala de la vanzator, care te imputerniceste pe tine sa-l reprezinti la vanzarea acelei masini.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu ai cum decat daca o iei pe numele tau la taxe si impozite.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

O treci pe tine la taxe si impozite, dar o vinzi inainte de incheierea anului.
Impozitul auto de la noi se plateste pe un an intreg, daca in ianuarie ai acea masina in posesie. Deci daca eu iti vand tie masina in ianuarie/februarie, eu platesc impozit pe tot anul, iar tu platesti abia in 2025, daca nu o vinzi pana atunci.
Tu te duci si o inscrii la taxe si impozite imediat dupa achizitie, dar vinzi masina in martie (sau orice luna, inclusiv decembrie), si mergi sa scoti fiscal curat pe numele tau, fara sa fii nevoit sa platesti vreun leu pe impozitul ei.
Cu certificatul de inmatriculare/numerele ai insa doar 90 de zile la dispozitie sa circuli fara sa le schimbi. Dupa aceste 90 de zile, masina nu mai poate circula.

| Țoglă a răspuns:

Dacă o ai trecută pe un frate, faci contract vc cu el și o vinzi tu mai departe. Nu este nevoie să o treci la primărie pe numele tău dacă o vinzi în mai puțin de 90 de zile.