Culmea, statisticile arata ca cei mai multi cursanti (iar asta se aplica pentru toate tipurile de examen, nu doar pentru cel auto) se ingrijoreaza cel mai mult pentru lucrurile care nu se vor intampla niciodata in timpul examenului. Mai mult, noaptea de dinaintea probei practice e crunta pentru cei mai emotivi, pentru ca deseori se blocheaza psihic si au impresia ca au uitat tot ce au invatat. Examinatorul vrea doar sa vada ca participantii la examen stiu regulile de baza si mai ales cum sa le aplice in trafic, ca semnalizeaza atunci cand este cazul si ca sunt suficienti de siguri pe sine cat sa conduca in siguranta fara sa creeze ambuteiaje. In ciuda miturilor, multi examinatori vor trece cu vederea greselile minore si in niciun caz nu vor cere altceva decat ceea ce s-a invatat la scoala de soferi. Dupa ce politistul v-a dat semnalul pentru inceperea mersului, reglati scaunul, reglati oglinzile si apoi puneti-va centura. Chiar daca pare ca nu se uita la voi, examinatorii vor sti daca v-ati asigurat sau nu. De asemenea, nu uitati sa semnalizati!
Am trecut de trei ori prin emoțiile de la traseu. La început credeam că nu o să am, dar m-am înșelat. Prima dată și a doua oară am luat un algocalmin să mă mai calmeze, dar nu a funcționat în cazul meu. A treia oară mi-am luat o cafea din peco și m-a m-ai ajutat să scap de emoții.
Dacă te pierzi, ignoră-l. Imagineazăți că ești doar tu la o ora simplă de condus sau doar tu singur în mașină. Dacă este un polițist acceptabil, du-l numai în treapta a doua. Eu așa am procedat când am dat a treia oară traseul. Așa poți să eviți orice, dar trebuie sa fi atent sa nu ti se opreasca motorul.
Mult succes!
pebaniiparintilor întreabă: