anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum sa imi conving mama sa ma lase sa dau de motor (A1) la 16 ani? (crede ca sunt nebuna)

8 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Poate ca mama ta te vrea in siguranta, voi pustii si pustoaicele va ganditi numai la "comunism" (asta e acceptiunea pe care o folositi la adresa cuiva care este restrictiv) si ingradirea drepturilor cand cineva sau un parinte va spune ca anumite lucruri nu sunt safe pentru voi! tu avand acum sub 16 ani!
din generatia mea doar unii ne-am permis sa dam de "carnet sofer" la 18 ani si sa cumparam si un harb de masina atunci! multi nu-si permiteau!
acum toti vor motoare si masini, eventual sa fie de la 300 de CP in sus ca incepator masina! nota bene

| Alexandru1111199 a răspuns (pentru Simpatic):

Da dar cred ca ideea e ca la sfarsitul zilei fiecare avem dreptu sa alegem ce vrem.Parintii ar trebui sa inteleaga si partea astawinking, zici ca unii au uitat ca au fost si ei in ipostaza copiilor lor si toti au mentalitatea daca pe mine nu m-au lasat nu te las nici eu.

| Robert45481 a răspuns (pentru Simpatic):

Mh yep eu sunt de acord cu tine dacă faci rost de bani convinge-o pe mama și asfalt uscat asta fac eu cu frații mei mai mici le spun că ar trebui să fie recunoscători că eu nu am avut ce au iei acum cumva mie ciudă că nu am avut laughing

Bula
| Bula a răspuns:

Daca poti tine in maini motocicleta ridicata complrt de la sol, timp de minim 5 minute, doar atunci incearca.
Pana atunci nu te sfatuiesc, fiindca nu vei fi in stare sa stapanesti motorul in siguranta!

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Este foarte periculos sa conduci motocicletă deoarece soferii care conduc masini sunt nebuni merg cu viteza si te pot lovii, mama ta are dreptate sa nu te lase sa conduci asa ceva, este foarte riscant.

| Liviu a răspuns:

Motor la 16 ani, un motor e greu de stapanit pentru un adult, iti spun adevaru, nu stiu cati adulti, cu tarie de caracter pot sa se abtina sa nu dea 'pedala', sa numai discutam de greutatea une-i motociclete.Sa numai discutam despre faptul ca in Romania ( cu r mic) motociclisti,nu prea is respectati, sa numai aducem in vorba faptul ca din 'x' ore facute la scoala de soferi pe motocicleta, nu vei stii nici cum sa te incadrezi. Plus multe alte aspecte. Cum ar fi, un costum, care te protejeaza, cotiere, etc. Mai bine dai de masina la 16 ani, si esti mai castigata.

| BlackBriliant a răspuns:

Intalnesti un motor. Simplu!

| Miaomg a răspuns:

Nici eu nu mi-am lăsat fratele meu mai mic să facă asta din prisma faptului că cunosc anturajul lui și stiam că nu va respecta ideea de "dar nu conduc cu viteză".
Plus că gândește-te CA chiar dacă vei conduce atent, riscul mai mare sa fi lovită de altcineva pentru că nu te vede sau vei avea mai multe oase rupte in urma unui accident decât facă ai fi fost într-o centură/într-o carcasă precum mașina.

De aceea fratele meu nu a avut acces la asta si de aceea părinții tai probabil nu vor să te lase.
Trebuie să gătești argumentele potrivite prin care să faci să nu pară că viața ta este atât de vulnerabilă. Deși real vorbind mereu vei fi mai expus decât într-o mașină.

Spune-le că te deplasezi mai ușor în locurile unde vrei să mergi și că îți este frică de viteză și vei păstra mersul normal și lent. Că vei învăța să iei din prima teoria (așa sa faci daca primiti asta. Eu am dat de mașină B și făceam 300 de întrebări pe zi o lună întreagă și tot n am avut 26/26) și că nu vei lăsa școala deoparte. Ca este doar ceva prin care vrei tu să te deplasezi mai ușor.

Întrebări similare