Sunt fabricate de UTB... Uzina tractoare Brasov. Majoritatea se numesc U650, U de la universal, 650 de la 65cai putere, dar sunt multe alte modele, cum ar fi DT1010, adica Dubla Tractiune cu 101 cai putere. Mai sunt si tractoare pe senile, si suprainaltate pentru vii, inguste, multe, chiar foarte multe tractoare au fost facute de UTB. Dar acum nu mai sunt decat U650, si vreo cateva DT1010.
Http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/......mircea.jpg
cred ca e vorba despre aceste tractoare.
Mai da o data link-ul, pur si simplu, cu pauze intre texte, ca nu se vede...cred ca se chema Universal.
Este o mare dovada de necunostere a istoriei acestei tari, este o bataie de joc la adresa parintilor si bunicilor tai sa pui intre ghilimele - faimoasele -...
Da amice, tractoarele romanesti au fost faimoase. Nu ma apuc acum sa-ti scriu toata istoria dar :
Fabrica de tractoare s-a nascut din vechea fabrica de avioane reconvertita dupa razboi in fabrica de tractoare.
O parte din tractoare s-au facut pe licenta FIAT, o parte de conceptie romaneasca.
Tractorul U 600 a câstigat medalia de aur la Târgul International de la Leipzig din 1960.
Am exportat mii de tractoare si au fost bine apreciate.
Asa ca tractoarele romanesti au fost FAIMOASE.