| Delocimportant a întrebat:

Cum sta treaba cu planetarele? Am schimbat azi o planetara, care era praf, era neaparat necesar sa o inlocuiesc, insa, observ ca acea bataie tot exista: cand demarez rapid de pe loc si in curbe. Poate sa fie de la cealalta planetara? Din ce mi-a zis mecanicul, cand a verificat planetarele, cealalta planetara inca e ok. Unde ar putea fi problema? Concluzie: una din planetare era varza, trebuia schimbata, insa se aude aceeasi bataie, chiar si dupa schimbarea acesteia. Posibil ca, acea bataie, sa fie de la cealalta planetara, chiar daca mecanicul, a zis ca cealalta pare ok? Mai poate fi acea bataie si de la altceva? Par a fis simptomele unei planetare defecte, daca bate cand demarez de pe loc, si daca bate in curbe, curbe aflate in rampa.

6 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Dacă ai schimbat doar una, e normal - ai rămas cu ailaltă uzată care are și ea zgomote.

| OldSoul a răspuns:

Planetara, capat de planetara, capat de bara, posibilitati sunt.
Cel mai bine cauta alt mecanic, din ce ai spus tu ar parea ca nu e prea experimentat acest mecanic.

| sir sanjei a răspuns:

Schimb-o si pe cealalta. Amandoua erau uzate!

| Delocimportant explică (pentru sir sanjei):

Ok, insa...mecanicul, a pus mana pe amandoua, si le-a verificat, acolo la partea dinspre roti, si mi-a zis ca, cea din stanga e cu probleme, fiindca suna tare cand a pus mana pe ea, insa, cea din dreapta, a zis ca e buna, si de aceea am fost surprins sa vad ca inca se mai aud acele zgomote. Problema numai la planetara putea fi, sau se poate sa fie si in cutie, adica acel loc in care intra planetara? Se poate uza si acolo ceva, sau numai planetara poate avea astfel de probleme?

| sir sanjei a răspuns (pentru Delocimportant):

Doar planetara genereaza sunete de bataie in mers, accelerare, curbe.

| maestrul007 a răspuns:

Ai cumva scut metalic? daca da, vezi daca nu bate cumva esapamentul in el, asta inseamna ca ai suporti motor si cutie slabiti, mai ales cel de la mijloc spate, altceva nu are ce sa fie odata ce ai schimbat planetara.succes