| Alex a întrebat:

Cum trebuie sa arate un anunt bun cu vanzare a unui automobil? Care sunt site-urile bune cu anunturi? Care sunt metode bune de vanzare?

6 răspunsuri:
| HeNs a răspuns:

Eu as zice ca ai putea sa faci reclama:
1.O masina care scrie reclame.
2. Ori sa faci la xerox foi cu reclama care vrei tu sa faci si o lipesti pe stalpuri pe copaci etc.
3.Sa faci la xerox foi cu reclama si dai la oameni.
Sper sa iau Funda! happy

| ErrorFound a răspuns:

E anunt online, sau intr-o revista? N-ai specificat, te afecteaza...

Pai...include cat mai multe detalii despre starea automobilului. Daca nu vrei sa fi sincer, "omite" cateva dintre problemele grave, mai ales daca cumparatorul nu te cunoaste, n-o sa ai probleme. Spune cati ani are, cat timp a stat in folosinta, daca are actele facute, daca e la zi sau nu cu service-ul, din ce an e, etc. Astfel de informatii nu scad valoarea masinii fiindca daca nu e cu service-ul la zi...nu inseamna ca are probleme neaparat, dar dau un plus de sinceritate si cumparatorul poate sa-ti dea mai mult credit cand ii spui chestii mai "faine".

Pretul obligatoriu, evident...
Specifica daca are modificari.
Fa o poza masina si pune-o pe anunt astfel incat sa iasa cat mai bine.
Fa sa iasa in evidenta modificarile, ca sa ai o imagine cat mai buna(sincera) in fata unui posibil cumparator.

Foloseste un limbaj care sa te avantajeze. Nu fi obiectiv, fi subiectiv. De ce? Fiindca tu vrei sa VINZI, nu doar sa prezinti. Cu cat capeti mai multa incredere, cu atat iesi castigat mai repede.
Nu te complica cu specificatiile tehnice, p-astea spune-le repede si concis, in cateva randuri, si umple restul anuntului cu chestii care sa te avantajeze.
Foloseste cuvinte precum "doar", de ex: "Masina are la bord DOAR 10000km"(sa zicem)sau foarte bine, etc. ma rog, cred c-ai inteles.

Si NU FI PLICTISITOR!

Sper ca te-am ajutat. Bafta!

| Szzeby a răspuns:

Trebuie sa aiba pretul, adresa, informatii. Cele mai bune siteuri sunt Mercador si Tocmai.ro.Cele mai bune metode de vanzare sunt si cele care le-am scris in prima propozitie.
Funda?

| Petruts a răspuns:

Un anunt bun este acela in care tu prezinti un produs relativ bun in raport cu un pret relativ bun.Pai,in anuntul tau trebuie sa se regasesca caracteristicile de baza ale unei masini,ce intereseaza cel mai mult pe un client,consumul masinii,anul de fabricatie,kilometri de la bord,starea generala a masinii, daca a fost sau nu avariata, defecte ale masinii, poze in care clientul sa isi faca o idee despre cum arata masina, etc.Cel mai bine intra pe site-urile de specialitate(http://www.tocmai.ro/......t.ro),aici iti vei face o idee cam cum ar trebui sa arate anuntul tau si totodata acestea sunt site-urile cele mai folosite pentru vanzarea de automobile.Succes!

| stlucian a răspuns:

Ca orice anunt de vanzare pe langa un pret negociabil(trebuie specificat acest lucru pentru credibilitate), la automobile si nu numai e de preferat sa pui 1-3 poze semnificative sau mai multe in functie de site-ul pe care faci anuntul, cateva date tehnice Km/an fabricatie/CC(centrimetri cubi)/consum mediu(real nu din cartea tehnica daca se poate)/dotari/etc.In prealabil studiaza piata pe aceleasi anunturi(vanzari automobile) sa nu pui un pret exagerat chiar daca esti dispus sa negociezi.Nu in ultimul rand un numar de telefon/oras/adresa eventual nume de contact(depinde de site)

http://www.tocmai.ro/......mania.html

http://mercador.ro/......toturisme/

http://www.auto.ro/

astea ar fi cele mai importante site-uri de anunturi online dar mai poti incerca si prin reviste/ziare locale dar costa si nu prea au cautare.
E... acum si un afis:"de vanzare/ma vand cu...", cu nr. de telefon pus pe luneta/parbriz poate face minuni :D dar cred ca te-am ajutat.Succes :-bd

| AgathaRo a răspuns:

Cum poate arata un anunt. Pune cat mai multe poze, sa fie curata masina, descrierea sa corespunda. Eventualele reparatii efectuate(facturile prezinta un avantaj). Pretul e foarte important. Am dat un Chevrolet aveo din 2007 taxa platita cu 1000eur si 4200 lei... mai zi ceva.