Din punct de vedere al design-ului e geniala masina, dar dpdv al fiabilitatii/puterii sta cam nasol.
Oricum nu ne intreba pe noi daca ne place sau nu, daca tie iti place ia-o.
Pe ce baza se spune ca masinile italiene si frantuzesti nu sunt fiabile?
Si in cate Alfe ai intrat tu, de zici ca sta nasol la putere?
Eu am lucrat la multe Fiaturi si bat nemtii la calitatea asamblarii, iar fiabilitatea nu am observat sa fie scazuta, eu unul o vad la media normala.
Iar cu Alfa Romeo n-am prea multe experiente, am avut ocazia sa ma apropii calumea de una singura, o 156 1.8 benzina din 1999. Pe langa soliditatea extrema a caroseriei la un accident la 150-160 km/h (impact pe la 100km/h), masina are un ceva al ei, un "miros" de masina premium.
La cei 142cp se comporta ca atare la accelerare, iar ca masina de zi cu zi, consuma 8-9% in regim mixt, sincer consumul obisnuit pentru un motor normal pe benzina. Cat a tinut-o prietenul meu a schimbat doar consumabilele, evacuarea (intai a luat-o cu ea improvizata, a completat-o dupa care a facut-o praf in accident ), bara spate si o janta, acestea fiind singurile daune din accident, alaturi de cateva indoituri simplu de tras la linie.
N-am vazut motoare cu probleme ca la Logan sau nemtesti, n-am vazut materiale ieftine la interior, electronica e simpla si eficace.
Daca prin "fiabilitate" te referi la pretul unor piese si manopera mai scumpa uneori, datorita mecanicilor care cunosc doar motoare Ford, Opel si VW, te anunt ca vorbim totusi de o masina premium. Un premium adevarat, construit de la 0, nu ca "altele", care sunt facute cu aceleasi motoare ca si low-cost-urile acelui producator (vezi Audi).
Masina e frumoasa dar la bani astia 6600 de euro iti iei un Ford Focus 2009-2010 un audi a4 din 2005-2006 ori ford fiesta din 2011-2012 passat din 2005-2007 Bmw 320d 2004 (cea mai buna alegere dupa mine)golf 5 2008. Dupa mine nu iti lua alfa romeo piese scumpe, un proeten de al meu a avut o alfa romeo din 2007 si a avut numai probleme eu zica ca cele mai bune optiuni sunt bmw si audi...Bafta
Robert8764 întreabă:
Necunoscut123456789 întreabă: