| VreauMiere a întrebat:

Cuplu max: 740 Nm @ 2000 rpm este bun la o masina sport/coupe care are tractiune spate si cantareste 1800 kg?

7 răspunsuri:
| ombladon a răspuns:

Este destul de mare, de ex loganul 1.4 MPI are 112 Nm la 3000 rpm

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ala e cuplu de camion

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Eu nu prea am incredere in testele lor facute in laborator, pe drum e alta treaba. Exemplu motoarele 1.9 TDI de la VW: cand au aparut alea pd de peste 100 cai, se laudau cu cuplu de nu-s-cat, fata de 'vechitura' precedenta, care avea doar 90 de cai putere.
De la volan e viceversa. Motoarele cu tehnologia noua, care cica sunt mai puternice abia se simt la pedale mai sportive, pe cand tractorasul vechi, cu tehnologie 'depasita' te lipeste de scaun cand dai in el.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Ce treaba are cuplu asta de camion cu o masina sport?
Daca imi ziceai de 740 cp era o treaba dar asa, poti cara linistit o remorca cu varza/ceapa/cartofi si nici nu vei simti ca o ai.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bun pentru ce?

| VreauMiere explică (pentru anonim_4396):

Lipirea de scaun, ma omoara senzatia asta are 380 CP, 740Nm diesel. Eu ma gandesc sa nu intre in drifturi aiurea din cauza cuplului urias la tractiune spate. Adica asa https://www.youtube.com/watch?v=kzlg3oQMze4
P.S. Motorul asta cu cuplu 740 e de pe o masina 4x4 si vreau sa il instalez pe una cu tractiune spate, am motorul si am si caroseria dar mi-e frica ca o sa mearga ca o masina "beata"(ca in videoclip) daca tin acceleratia la podea cand plec de pe loc :-O.