Eu unul prefer cutia manuala, e o chestie de principii, nu am nici o parere despre cei ce conduc masini cu cutie automata, e alegerea lor, isi cheltuie banii cum simt ei de cuviinta. Nu le conduc eu masina, asa ca nu trebuie sa am o parere despre ei.
Fiecare dupa preferinte si dupa obisnuinta cand conduc masina cu cutie manuala doar nu m-am lasat de tot de ea imi faceam o obisnuita corecta ma uitam mai des in bord ca turatia sa fie corecta sa nu tin prea mult motorul in presiune cu o turatie mica....sau cand schimbam vitezele ma uitam la turometru sa nu o turez prea tare dar erau unele momente prin orase in care greseam schimbarea din viteza superioare in cea inferioara cateodata dadeam a 3 in loc de 4 sau a doua in loc 3 in timp ce automata e mai relaxanta da na unii zic ca e prea scumpa dar na finetea e scumpa daca aveam alt job si nu sofer la top curier preferam manuala dar cand trebuie sa fac gramada de kilometri pe zi mergi prin o gramada de orase adopti si o varianta mai relaxanta sau astia care conduc camioane tiruri mari aproape toate au cutie automata
E faina dar costisitoare cand intra la reparatii, automata ar trebui sa fie doar la camioane si autobuze pentru ca acolo se schimba mult si incepatorii nu se pricep asa bine pana cand nu sunt invatati de unul cu experienta.
Si pe autotren e bine manualul sa nu piarda notiunea soferiei dar la cat baga soferul pe drumuri zile si nopti merita automata, cert e ca unele capuri au semiautomata, o sa intru si eu curand in lumea soferilor pe autotren si na... la inceput o sa prind pe varianta manuala apoi daca cade una automata sau hidramata mai bine.
În afară de faptul că automata este ceva mai scumpă de reparat, este mult mai bună decât cea manuală.
Tehnologia pentru cutiile automate a evoluat mult în ultima vreme și a depășit-o pe cea manuală. Nici măcar la curse nu se mai folosește cea manuală.
Manuala. Eu urasc si servo directia. Este foarte enervanta si in plus nu prea,, simti '' drumul. Imi face mult mai multa placere sa conduc dacia 1310 decat masina cealalta cu servo.
anonim_4396 întreabă: