anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca am un chopper, e nasol sa port casca de vitezomana?

6 răspunsuri:
| moonY a răspuns:

E nasol daca NU porti casca

| Midnight Rain a răspuns:

Parerea mea e ca chopperisti arata cel mai tare cu o casca full-face (sau vitezomana cum zici tu). Ideal ar fi intr-o singura culoare neutra (negru, gri) sau combinatie. In fotografiile oficiale ale Harley V-Strom, de exemplu, motociclistul poarta casca full face.
In plus, cele care nu-ti acopera fata sunt, dupa parerea mea umila, cam de decor. Cheers!

| covexrobu a răspuns:

Depinde de situatie dar la un chopper eu zic ca arata cel mai bine o casca din aia micuta adica gen militara. Cel mai frumos arata cel model german Paratrooper. ca iti vine pana jos la ceafa. Nu este nasoala nici cea full-face sau vitezoman dar parca nu arata asa bine pe un chopper. Eu cel putin as purta una din aceea micuta pentru ca un chopper inspira reactii mai lente si sunetul motorului este parca mai lent si suna exact ca un om relaxat si linistit. Parerea mea tu decizi ce preferi pentru binele tau. Eu as recomanda o casca deschisa la fata ca doar nu mergi cu 200 cu chopperul. Si la o plimbare prin oras simti mai bine aerul ce vine din fata si te simti mai liber.

daniela
| daniela a răspuns:

Nu atata timp cat te protejeaza mai bine si te simti in siguranta sub forma asta. Viata ta e cel mai important lucru.

| DMV a răspuns:

Nu exista casca de vitezanca sau de chopper; singurele categorisite de tipul de motor sunt cele KTM. E drept ca chopperistii vor sa poarte doar braincapuri sa simta vantul, iar vitezomanii isi iau casca full de la Shoei sau Arai ca asa l-au vazut pe Rossi sau pe nu stiu care.
Cel mai bine ia-ti o casca full, nu arata deloc ciudat nici pe chopper: ia de exemplu toate pozele cu Harley Davidson Night Rod Special Edition.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Depinde! Eu am si casca full face pe care o folosesc la drum lungi/zi ploioasa si casca open face/jet pe care o folosesc pentru acasa-servici prin oras mai ales in zile calduroase si semafoare din 100 in 100 de m.
Depinde si ce experienta ai... ca incepator ia-ti full face!
Castile open/jet nu iti protejeaza mufa, daca dai de asfalt ar cam trebui sa iti faci o programare la dentist.