| ___iAho a întrebat:

Daca ar fi sa va achizitionati o masina, iar variantele voastre ar fi Golf 6 sau Megane 3, pe care ati alege-o si de ce? Anul viitor fac 18 ani, si as vrea o masina cat mai buna, dar care sa fie si "tinereasca". Adica nu as vrea o Dacia Logan spre exemplu, chiar daca stiu ca e o masina buna pentru un incepator. Am condus si pot spune ca mi-am creat o "obsesie" cu privire la masini si la permis. Deci, dintre Golf 6 si Megane 3, ce ati alege? Pe Megane as lua motorul de 1. 5dci, iar pe Golf, sincer, inca nu sunt decis.

2 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Depinde ce optiuni am in zona. Azi de exemplu am plecat cu cineva sa-l indrum in achizitionarea unui Focus 2, am vazut doar cazane, am trecut pe Opel, am gasit doar mincinosi, iar la intoarcere spre casa am gasit un Opel cinstit, pe langa care trecusem dimineata. Si ieftin, si acceptabil (mai trebuie aranjat).
Eu stau cate o luna-doua cand cumpar masina pentru mine, pana gasesc modelul + echiparea dorite, intr-o stare cat mai buna.
Cand eram mai tanar ma aruncam la rable ieftine, acum prefer sa mai astept sau sa platesc peste media pietei, ca sa-mi iau masina dorita si intr-o stare perfecta.
Deci daca as fi in situatia ta, m-as fixa in primul rand pe un singur model, apoi as cauta in tara si poate si afara, pana as gasi una perfecta.
Si chiar daca iei masina perfecta, mereu trebuie sa iei in calcul posibilitatea de a avea ghinion/de a lua teapa. Poti merge o luna bine si apoi sa cedeze o componenta importanta/scumpa, cum ar fi un ambreiaj, o cutie de viteze, injectia sau chiar ceva din motor. Nu poti sti niciodata, de aia prefer sa cumpar modele mai vechi, mai ieftine atat la achizitie, cat si la eventualele reparatii.

| Ioan-Paul_Ungureanu_1994 a răspuns:

Din cele alese de tine, clar Megane 3(are și el probleme clasice, dar se știu de catre toți deținătorii și se repara cu 10% din prețul celor de la VW). Dar la asa buget, iti iei un MCV 2 și n ai treaba 6 ani cel puțin cu el, plus ca ai motorizări de 90cp și cu 100 euro îl duci lejer în 116cp. Eu asa am făcut și nu mi sta nimeni în cale! Succes