| PistaMatei a întrebat:

Daca as pune un motor V8 la un BMW E36/E46 ce piese mai trebuie schimbate? Daca am schimbat motorul trebuie sa intregistrez chestia asta undeva si sa dau bani in plus? Ms anticipat.Scz categoria.

1 răspuns:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

E o intrebare copilareasca.
In primul rand, iti trebuie un motor V8 compatibil cu masina ta, mai pe romaneste, folosit de fabrica, ca sa gasesti piese omologate. Altfel trebuie facuta o lucrare cum numai pe Discovery vezi, mult peste pretul unui E46.
Apoi, depinde ce motor are masina in prezent, dar sigur ai de schimbat si transmisia, altfel face poc la prima apasare a acceleratiei.
Trebuie omologata aceasta schimbare, la RAR, unde trebuie sa prezinti si acte de provenienta pentru motor, si masina trebuie sa treaca o inspectie. Daca folosesti un motor care nu e omologat de fabrica pentru tipul tau de caroserie, trebuie sa mergi la Bucuresti la RAR, pentru o testare foarte amanuntita. Nu am auzit pe nimeni sa mearga pana acolo.
Bineinteles, toate sunt pe bani. Foarte multi bani, daca vorbim deja de supermasini.
Eu stiu cat consuma o masina de familie daca te dai la ea ca in NFS, cand o sa ajungi la varsta potrivita o sa-ti iasa si tie V8-urile din cap...