| king5151 a întrebat:

Daca cineva de exemplu are pe masina 150 HP si masina are 1t 500 si alta masina 180 cp dar are 1t 800 se va simti diferenta la o liniuta gen? Chiar daca cealalta are mai multi cp

12 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

La o liniuta intra in calcul mai multi factori decat puterea si greutatea, conteaza foarte mult transmisia, turatia la care se obtine puterea maxima a motorului, dar si distribuirea greutatii intre punti, suspensia, anvelopele, aerodinamica intregii caroserii samd.

| Frank51 a răspuns:

În cazul ăla nu există diferențe.

Raportul e același, 150/1500= 0.1CP/kg
180/1800= 0.1CP/kg

| king5151 explică (pentru Frank51):

Adica vrei sa zici ca fug la fel? sau de la 60 70 in sus se vad cei 30 cp

| Frank51 a răspuns (pentru king5151):

Exact la fel.

Apropo am greșit mai sus, mi se părea ciudat. De fapt e greutate supra putere
1500/150 = 10CP/kg
1800/180 = 10CP/kg

Cei 30 de cai nu se văd, ei sunt folosiți de cei 300kg de masă în plus.

| king5151 explică (pentru Frank51):

Pai asta inseamna ca un e46 de 150 ar face un a8 de 3.0

| Frank51 a răspuns (pentru king5151):

Da, dacă raportul e mai mare la e46.

Am și reușit să descopăr formula corectă:
Raport = putere(CP)/ greutate(t), formula asta ne arata CP/tonă.

A mea are 210CP la 1.5 tone deci calculul vine așa:
Raport = 210/1.5= 140CP/tonă.

Folosește formula asta și mașina care va avea mai mare raportul pe tonă va fi întotdeauna mai rapidă.

| relian a răspuns (pentru king5151):

Sa il faca la ce anume? Audi ala are cel putin 300 de CP laughing Greutatea nu cred ca e asa de mare, e mai grea decat ce arati tu, dar nu dublu, asa ca nu are ce sa faca.
Tu intrebi chestii fara sa spui nimic laughing spui doar de o masina aia E45 ca ar avea 150 HP, dar nu spui ce greutate, apoi o bagi pe aiai, poate sa-l faca pe u audi A8 de 3 litri motoru laughing adica cum, vrei sa calculezi, mere cu pere dsau cum?

Spune si la audi, HP si Tone, apoi stii.Cineva pe aici ti-a spus ce sa faci, dar vad tot intrebi chestii, dar aia, dar ailanta laughing singur nu poti sa faci o impartire, nici macar cu telefonul laughing naspa

| king5151 explică (pentru relian):

Am dat un exemplu, intrebarea mea era de fapt alta.
El a zis ca greutatea conteaza mult, si eu i-am zis daca un e46 de 150cp 2.0 poate sa faca un a8 3.0, ce nu intelegi? Dupa mintea ta e46 e mai greu decat un a8 laughing))))))

Dupa mintea ta, nu ai spus audi ala citi CP are.Am spus, dar banui ca nu pricepi, e46 e mai usor, dar odata ce nu ai spus citi CP are audi nu poti sa spui nimic., ce nu intelegi? Nu ai spus citi CP ce greutate, asa sa spui audi a8 aia nu arata nimic. Pricepi?

Pai doar nu comparam e46 de 150cp cu a8 stage 3, era logic ca sunt stock ambele daca n am specificat, si a8 3.0 stock are 250cp

Cite mesaje mai ai nevoie sa dai toate datele? laughing banui ca daca o fraza are mai mult de 3 cuvinte deja esti blocat sau cum? E bun, a mai ramas sa spui si greutatea la audi ala si dupa in sf o sa afli si tu care ar fi mai bun laughing

Ca ce te mai bagi in seama daca esti total pe dinafara