Stefan
| Stefan a întrebat:

Daca doriti sa cumparati un autoturism, ce ati prefera, sa cumparati unul nou, sau unul la mana a doua care are un pret foarte bun, dar puteti avea surprize tehnice?

Răspuns Câştigător
| Bacemi a răspuns:

As prefera unul la mana a doua, dar ca sa nu am surprize as ruga un prieten care se pricepe la masini sa verifice starea ei. Doar dupa un aviz favorabil o voi cumpara.

16 răspunsuri:
| emoboy a răspuns:

La mana a doua datorita pretul mai mic dar mas orienta spre calitea ei sa vad ce marca, e cum arata las la urma.

| GiovannyGrandiossu a răspuns:

Clar o masina la mana a doua. In 2005 am platit pe un VW nou 21. 000 euro, masina a avut mici probleme, are 93. 000km si valoarea ei acum este de 7500 euro. MERITA? Acum o sa-mi iau un Audi A6 din 2001 care este mult mai dotat decat Bora mea din toate punctele de vedere, la mana a doua si o sa ma coste 5000 Euro, la 3-40. 000 km cat fac eu pe an cu siguranta nu se strica nimic la ea. Audi are piele, xenoane, heliomate, 4x4, etc. Mai am si un 307sw din 2004 tot nou luat cu 22. 000... acum valoreaza 7000. Tot nu sunteti convinsi ca e mai buna o masina (ceva mai luxoasa) SH decat una noua din clasa mica spre mediu?

| Brigitta a răspuns:

Pai sunt mai multe variante de luat in calcul big grin
Cine nu se pricepe la masini ar fi mai bine sa-si ia una noua, chiar daca exista posibilitatea ca si aia sa fie cu probleme (de exemplu un vecin si-a cumparat de 6 luni un Passat nou si a mai bagat in ea 1500 euro de atunci).
Dar eu decat sa aleg un renault megane, de exemplu, nou la 15. 000 euro mai bine un bmw seria 3 2006-2007 din germania sau franta si cu tot cu inmatriculatu ajung la acelasi pret happy

| micurutza2005 a răspuns:

Depinde de masina cum o nimeresti poti nimeri noua sa ai probleme cu ea si poti sa o iei la mana a doua si sa fie mai buna ca si una noua eu o am la mana a doua si de 8ani nu am facut mai nimic la ea merge foarte bine, deci cum iti e norocul la masini. poti sa ai surprize cu orice masina.

luciana
| luciana a răspuns:

Neaparat as lua o masina Noua! In nici un caz nu as accepta sa iau ceva folosit, caci fiecare are stilul sau propiu de condus. Cu o masina noua, nu o sa ai probleme cativa ani buni si asta este important avand in vedere preturile ridicate la un service auto. Ce este nou, tot nou va ramane si asta de fapt urmaresti. Numai bine, Lucien.

| remus a răspuns:

Masina noua, o perioada nu ai probleme tehnice cu ea. Succes!

| cheloo74 a răspuns:

Eu am luat noua dupa o lunga nehotarare. Acum recomand asta oricui. Luna asta are un an de zile si nu am facut altceva dacat sa-i bag benzina.Peste 4-5 ani o vand, mai pun diferenta si-mi iau alta tot noua. E cea mai buna alegere. Ai minim 3 ani sau 100000km garantie, la unele marci chiar mai mult, si cred ca asta te poate face sa dormi linistit.

| elenahd a răspuns:

Un proverb romanesc suna cam asa:"Lucrul nou e lucru nou". Eu cred ca daca vrem ca un lucru sa reziste in timp fara sa avem surprize neplacute trebuie sa cumparam ceva de calitate si sa nu ne zgarcim la cativa banuti, fie ei lei sau euro.

| necrutatorul a răspuns:

Cred ca e mai bun unul nou pentru ca unul la mana a doua se strica si bagi mai multi bani in el.

| cristinela a răspuns:

Second, da duci un mecanic sa o consulte inaine.Masin anoua a doua zi dupa ce ai luat-o i-a scazut pretul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nou, cu second poti avea surprize si te costa reparatiile pana ajungi la pretul unuia nou.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nou.
Masina "saracului"e cea nouawinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Atata timp cat exista standuri de proba si testere auto nu ai cum sa te pacalesti. Eu inclin pentru un "second-hand".

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Mi-am cumpărat mașină nou, am garanție 4 ani. Face toți banii.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un om normal, care are un salariu normal dar si o perceptie normala asupra lumii in care traim, cred ca nu are suficienti bani pentru o masina noua ( nu spun sa se indatoreze la banci ) si nu sufera de snobism pentru a vrea sa arate ca este cel mai tare. Parerea mea este ca se poate trai si cu masina " la mina a doua " foarte bine. Adevarata afacere asta este. Sa gasesti o masina cu vechime mica, masina la care pretul a scazut mult. Un om normal care chiar munceste pentru bani asa ar trebui sa faca, nu sa se indatoreze sau sa-si amaneteze cistigurile viitoare dar si viata pentru un fier si pentru dorinta de a arata lumii ceva, ceva nu este!
Ca exemplu, masinile pe care le am acum :
Focus, luata cu 4 ani vechime 1/3 din pretul " de noua " la 80 mii km ( asta in 2007 cind preturile erau " sus " )...
Mondeo, luata cu 2 ani vechime putin sub 1/2 din pretul de noua la 40 mii km si inca 2 ani garantie ( asta din 2008 )
Eu zic ca asta se cheama afacere dar si realizarea unei probleme, dorinte fara a ma face dator vindut, sclavul fiarelor.
Masinile sint ok, cumparate din ro, prima inmatriculare in ro, ambele de la acelasi proprietar din Baia Mare, intretinute ok si folosite mai ales la drumuri lungi in afara tarii. Pina acum n-am avut probleme. Ce realizam daca plateam 20-25 mii E in plus sa am aceleasi masini?
Asa ca, gindind ca pe aici sint oameni care n-au tiparnita acasa, eu recomand varianta folosita si de mine...

| Adolescentul a răspuns:

Salut.Sincer romanii in ziua de azi se gandesc sa aiba o masina, chiar daca ea este noua sau second hand ( la mana a 2 ), NU toti avem posibilitatea de una noua si sa fim seriosi chiar daca e la mana a 2 sunt masini foarte bune din punct de vedere ehnic.De ce? Pt ca sunt si oameni care tin la lucrurile lor si le pretuiesc ca pe ceva Sf.Deci nu inteleg rostul de ce nu ai alege, as alege, ar ale, am alege si o masina second hand! Fiecare cumpara dupa propriile posibilitatitongue