| Andrei_Balint_1998 a întrebat:

Daca eu cumpar o masina in leasing, sa zicem pe 5 ani total 20000euro, lovesc masina si vreau sa o vand la cineva, o pot vinde fara ca cel ce a cumparat-o sa plateasca leasingul in continuare? Adica sa ramane tot pe mine si el sa ramana cu masina?

3 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Nu poti vinde pentru ca nu ai acte la acea masina.Actele masinii le primesti in momentu cad ai achitat toata suma de bani pentru acea masina.Deci odata ca nu ai acte,a doua masina nu este a ta.Ce ai putea sa faci desi daca lovesti masina,asigurarea va plati acea masina,deci vine asigurarea siti ia masina,siti da alta sau da alta alora care sau de unde ai luat-o.Ce se intampla cu tine,asta trebuie sa-i intrebi pe aia de la care au luat-o. Daca masina e buna si tu nu mai poti sa platesti,doara in cazul asta ai putea gasi pe cineva care sa iti prea tie contractu,se trece masina pe numele altuia si aia e tot,tu ramai cu banii dati pana in acel moment pierdut.
Masina ce spui nu este Leasing, este vanzare, leasing inseamna inchiriere pe o perioada de cativa ani, apoi cu posibilitatea de a o cumpara sau a lua alta la fel, astfel incat mereu o sa conduci masini noi laughing dar asta presupune sa ai bani balamuc, salariu f mare sa iti permiti asa ceva.Deci tu ai cumparat masina nu ai leas acea masina.Nu stiu de ce romanii folosesc cuvantu asta in cazul in care cumpara o masina.pai o cumperi frate.Folosesc cuvinte din alta limba dar cu inteles doara de ei stiut laughing Deci lease este din engleza si inseamna chirie, a inchiria.Nu stiu cum au ajuns romanii sa-i dea intelesul asta de cumparare laughing dar in RO ce mai e de mirare

| xerxes1 a răspuns:

Masina nu este a ta, este a firmei de leasing.
Cand o sa fii tu proprietar poti sa o vinzi cui vrei.

| Denila123 a răspuns:

Daca ai lovit masina si ai dat in motor si e facut praf nai cesai mai faci nimeni nu tio cumpare.