Depinde. La orice masina inmatriculata datorezi impozit din anul urmatoar achizitiei.
Daca masina nu este inmatriculata in Romania, poti face artificii, gen faci un contract datat in anul in care vrei sa o inmatriculezi si vei plati impozit de anul viitor.
Daca a fost inmatriculata deja in tara, nu mai merge artificiul, pentru ca fostul proprietar ramane cu ea la impozit pana la finalul anului in care ti-a vandut-o, iar tie iti intra din anul urmator, indiferent daca o declari sau nu.
Daca nu o vei inmatricula si nu vei merge cu ea niciodata pe drum public, atunci nu esti obligat sa o inscrii financiar (la primarie cum zici tu)
Dar de ce ai cumpara o masina pe care nu o vei folosi?
Te complici parerea mea, nu exista masina la pret bun ci masina cu vicii ascunse! In fine nu e problema mea ce inseamna masina ieftina cu care sa te distrezi pe camp sau printr-o localitate cand esti incepator
Eu zic sa astepti sa iei permisul si apoi sa iti iei masina, pentru ca o sa ai nevoie de fiscal, asta daca o tii pe undeva in curte si dupa numai dai de proprietar, nu ai prefectat toate actele la timpul lor, s-ar putea sa numai reusesti sa o inscrii.
Stai linistit, oferte bune vor mai veni...
Pai și de ce nu ai înscri o acum? Serios? Impozitul auto e o sumă derizorie
Ce treaba are permisul cu Inregistrarea unei masini?
Permisul il iei tu cand poti, dar inregistrarea masinii se face in maxim 3 luni de cand ai cumparat-o cu act fiscal samd.
Daca iei permisul peste 2-3 ani, NU merita sa cumperi azi masina, ca sa o tii in curte sa rugineasca.
Masini la pret bun gasesti tot timpul, de aceea nu trebuie sa te grabesti, cumparand ceva ce nu poti folosii imediat.
Depinde de situatia ei. Daca nu o inmatriculezi, nu platesti impozit.
Dar daca e deja inmatriculata, trebuie sa o radiezi cu declaratie pe proprie raspundere ca o tii pe proprietatea respectiva, si nu mai platesti impozit.