| pepsy1989 a întrebat:

Daca iei categoria A pentru permis ai voie sa conduci motoare de peste 600cc? Sau ai nevoie de 2 ani de "experienta"?

Răspuns Câştigător
| HoTSaucE a răspuns:

De la anul se va schimba acest lucru. Poti da A1 pentru motoare pana in 125cmc.Treaba sta ca urmatoarea categorie va fi A2 cu care vei putea conduce motoare ce au raportul putere-greutate egal.Imparti puterea in kilowati a motorului la greutatea acestuia.A2 se face de la 18 ani. Daca ai 2 ani de experienta vei putea da si A, care are raportul putere greutate peste 1, adica puterea este mai mare decat greutatea, sau fara nici un fel de experienta de la varsta de 22 ani.Deci cu experienta va fi A de la 20 ani si fara de la 22. M-am interesat si eu si mi-a luat ceva timp sa inteleg, treaba este ca Romania vrea sa fie in conformitate cu legile europene si se va introduce aceasta lege.De asemenea va fi introdus si carnetul AM pentru mopede, scutere cu capacitatea pana in 49cmc.
Funda?happy

| pepsy1989 explică (pentru HoTSaucE):

Mda... inseamna ca trebuie sa dau de A cat mai repede laughing

| Nis a răspuns (pentru pepsy1989):

Da, da repede. Eu am luat A-ul la 18 ani (in 2009) fara sa am A1 si primul motor(si actualul) e o Honda Hornet de 600. Si nu mi-a zis nici-un politai nimic.

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, ai voie, in legislatia rutiera nu este prevazuta o conditie de experienta sau de conducere a unor motociclete mai mici o anumita perioada. Numai bine!

| a1doru a răspuns:

Normal ca ai.cu A'ul poti conduce peste 125cc.

| nicko a răspuns:

Tatal meu cand si-a luat permisul a mers din prima, nu a asteptat niciun an.