Eu am avut noroc de doua ori in sensul asta, ca m-a cautat ala care mi-a lovit masina si am rezolvat repede, amiabil.
Dar, in general, presupun ca, dupa ce termini de insirat toti sfintii din calendar, te duci pe la vecini cu speranta ca, poate a vazut cineva ceva si poti sa identifici autorul.
Daca te-a lovit cu vreo masina de om normal, va trebui, intr-un fel sau altul, sa si-o repare si nu poate fara dovada. Daca te-a atins vreun camion sau cine stie ce namila din aia tout terrain, nu-ti ramane decat sa ti-o repari singur, ca aia nici macar nu si-au zgariat bara. Multa bafta!
Daca ai CASCO, mergi la Politie si apoi la asigurari si declari ca ai gasit autoturismul lovit.
Daca nu ai CASCO, poti merge la Politie pentru autorizatia de reparatie; dar cu sau fara ea, paguba ramane a ta.
Te duci la politie pentru constatare si ti-o repari singur daca nu ai casco asta e, daca nu identifici autorul.
Mergi la politie declari ceea ce ti s-a-ntamplat pentru a putea sa primesti autorizatia de reparatie. Daca ai asigurare casco e ok iti vei repara masina pe asigurarea casco daca nu vei scoate o gramada de bani din buzunar daca cine te-a lovit nu are bunul simt sa-ti lase nr de tel unde sa-l contactezi pentru o intelegere amiabila. M-as mira ca cel sau cea care ti-a lovit masina, parcata fiind, sa aiba atata constiinta si sa-si dea seama ca tu nu ai de ce sa suporti consecintele din cauza ca el sau ea e un sofer groaznic. Cred ca vei scoate tu banii pentru reparatie din propriul buzunar din cauza nemerniciei altora.Sincer te compatimesc deoarece stiu ca cea mai minora reparatie e un sac de bani.
Autoturismul meu? ma sinucid, fac infarct daca e o masina super buna, daca e un jaf, o sa trec si peste asta.
Pai in primul rand, cand ajungi la masina si vezi ca este zgariata, incepi: "baga-mi-as - fir-ar - gatu' - sa-l - sa-i dau "puncte puncte si iar puncte" si dupa vreo doua sau trei ore de "purificare", se duce la nenea politai!
Cred ca ai cobit cu intrebarea asta... Tocmai am patit-o, mi-am gasit masina in fata casei, cu spoilerul cazut...
Mie mi-a furat ambele oglinzi, din radacini, dar iti dai seama ca nu rezolvi nimic la politie.acum cativa ani i-au furat unui prieten de-al meu 2000 euro din masina, a chemat politia, s-au luat amprente, si degeaba, noi stateam la politie si dadeam declaratii si hotii probabil jucau hora unirii de fericire
Te duci la biroul tamponari Dai o declaratie pr propria raspundere daca vrei dai asigurarea si ai doua modalitati Ori o repari prin adas ori pe cont propriu In ambele cazuri politia circulatie biroul tamponari va elibera o adeverinta de reparatie care va fi autorizata in gri ce service auto
AlexandraN21 întreabă: