anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca merg la colegiul tehnic de transporturi profilul mecanic auto, fac doi ani de profesionala? Daca da cum ii fac? Mai dau bacul? Fac cei doi ani de profesionala dupa ce dau bacul? Spuneti niste licee care sunt avantajoase.La economic profilul turism si alimentatie iesi bucatar?

2 răspunsuri:
| 0rlando a răspuns:

În total faci 5 ani, după cum urmează:
Anul I, adică clasa a 9-a, este considerat an de profesională, în care faci tehnologie generală mecanică.
Anul II, tot profesională faci mecanică motoare termice și dai examen de atestat, pe care dacă l-ai absolvit ai obținut o diplomă de lucrător în motoare termice/mecanic auto necalificat.
Anul III, este an de completare în care faci mecanică auto, aici intri în detalii, înveți toate sistemele de pe mașină, după care dai iar un examen de atestat, susții un proiect și te califici în meseria de mecanic auto.
Anii IV și V sunt anii de "liceu" în care se schimbă profilul, eu în clasele a 12-a și a 13-a am făcut "Tehnician Transporturi", iar la sfârșit am dat iar examen de atestat și am susținut proiect despre înființarea și managementul unei autogări laughing și acum am diplome de calificare...să tot fac focul vreo 3 ierni laughing

| DirectDinBerceni92 a răspuns:

Salut.Eu sunt la profil mecani la profesionala.Treaba sta asa. Faci un an in plus fata de liceu normal, deci vei termina scoala in clasa a 13-a.
Eu acum dau bacul si ies si calificat ca mecanic auto, asta-i avantajul la profesionala.
Cand termin clasa, primesc vreo 5 diplome.
Si asta cam e tot.