Si politia daca ma opreste nu poate solicita contractul de vanzare cumparare pe langa talon, asigurare, rovinieta?
Ca ce chestie?!? ar însemna să poată cere tuturor participanților la trafic actul de dobândire a mașinii - e absurd. N-au nicio treabă.
PS nu expiră nimic după 30 de zile. DRPCIV nu e înștiințat automat de vânzarea mașinii; în plus, la cumpărare tu poți opta pentru păstrarea numerelor (de fapt, vânzătorul optează să NU le păstreze). Ar fi ceva mai complicat dacă vânzătorul ar dori să păstreze numărul și își ia altă mașină în scurt timp și o înscrie cu aceleași numere pe care (încă) le ai și tu.
Deci sa merg linistit ca nu e nici o problema sa inteleg?
Corect. Eu am transcris o mașină după vreo trei sau patru ani (din cauza taxei auto aberante) - nu am avut nicio problemă.
Deci nu te-a oprit politia sau cand te-a oprit cum ai procedat ce ti-a cerut?
Ba am mai fost opriți și de poliție. Am prezentat talonul și atât (eventual polița de asigurare dacă o solicita).
===
Vânzătorul NU radiază mașina de la poliție. După ce o scoate de la fisc NU mai are absolut nicio treabă. Nu te mai lua după toți...
In 30 de zine trebuie sa obtii talon. Daca vanzatorul a radiat masina de la politie esti infractor.
Cum imi pot da seama ca vanzatorul a radiat-o?
Nu te luat dupa babuinul de Popescu_Eugen_1964.
La politie nu se radiaza nimic, doar se transcrie masina
Deci si tu spui ca pot circula linistit?
Dupa 30 de zile numerele expira si vei merge fara numere ceea ce este penal. Nu mai zic ca vechile numere se redistribuie si e posibil sa te intalnesti pe drum cu unu care are exact aceleasi numere ca si tine.
Cum sa se radieze numerele daca eu declar masina la taxe si impozite?
Numerele expira? wtf? nu a zis nimic de numere rosii omul
Nu se radiaza niciun numar
Sunt numere normale, nu au cum sa expire
Numerele n-au nicio treaba cu taxele si impozitele, alea se cenytralizeaza la politie.