| Jager a întrebat:

Daca o masina consuma 8l/100km, cat consuma pe o distanta de 268km?

Vreau sa stiu cati l am consumat.

7 răspunsuri:
| Panamax a răspuns:

Regula de 3 simpla, se invata prin clasa a 2-a cred.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mama frate. matematica basica de clasa 1.
Ca sa nu mai zic ca iti arata in bord, unless ai un cazan vechi de 20 de ani.
daca la 100km consuma 8, inseamna pentru 200 ai consumat 16l si pentru inca 68, ca sa nu mai calculezi exact, mai pui inca 5, hai 6.
8+8+6=22l
Dar nu asa se face calculu.
Pentru ca cazanu ala, daca n-are calculator de bord sa iti arate, degeaba aproximezi tu.
Mergi pana golesti tot rezervorul. Sa ai in portbagaj o canistra de 5l, si cand s-a golit, ii pui pe aia 5, mergi la peco, si bagi, nu stiu, cati l vrei tu, notezi pe ceva, kilometraju, si cati l ai bagat. si asa calculezi.
Dar iar ma intorc, n-o sa stii ce consum mediu ai in oras, cand stai pe loc, cand iesi la drum lung, cand mergi pe autostrada.
Poti doar sa faci o medie.
I-ati un odb, si sunt ceva soft-uri pe tel, acolo iti arata exact consum, si tot ce vrei. Daca te intereseaza, da-mi pm si iti zic cum se numeste softu. Odb-u e nu stiu, 10 lei 15 lei?
si aplicatiile ti le dau eu gratis.

| Jager explică (pentru anonim_4396):

Nu frate.
m-a intrebat un tovaras care a parcurs 268 km si nu putea sa si vada consumul ca nu i mergea butonul respectiv si eu nu aveam timp sa i calculez eu atunci. de asta am pus rapid aici.
un b8 din 2013 nu cred ca e cazan.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Jager):

Am zis ca-i cazan, ca daca era masina de la 2005 in sus sau chiar si an mai vechi un pic, iti arata consumu direct in bord. fara sa mai faci calcule.

| suntserios a răspuns (pentru Jager):

Loooool, nu aveai timp sa faci o înmulțire și o împărțire dar ai avut timp sa scrii o întrebarea. Hai ca ești tare.

| Anonimul1233 a răspuns:

21.44 litri.

| Georgiiannaaaaaaaaaa a răspuns:

8l/100km deci ai consum de 0.08/1km
0.08 ori 268 = 21.44l