| Seduction a întrebat:

Dau funda! peste cateva luni implinesc 18 ani si imi cumpar o masina.Insa din cate am inteles anual trebuie sa platesc rca si taxa pe poluare mi se pare? daca ma gresesc corectatima, cam cat as plati dupa un motor de 3000 cm3 sau 3500 cm3, merci

Răspuns Câştigător
| hummmer a răspuns:

Taxa de poluare o plăteşti dacă maşina cumpărată nu a mai fost inscrisă în Ro sau a fost înscrisă înainte de 2007 sau a fost înscrisă după 2007 şi taxa a fost recuperată.O dată se plăteşte taxa asta, anual plăteşti impoziul, rca, rovigneta.La doi ani faci itp-ul. La cumpărarea maşinii ai mult de umblat(RAR, poliţie, asigurare, primărie), mulţi bani de cheltuit.
Dacă ai sub 25-30 de ani şi stai la oraş vei plăti rca uriaş(eşti un risc pentru ei), trece maşina pe numele cuiva mai în vârstă. La motorul vrut de tine poţi plăti şi mii de lei impozit la primărie.
Baftă.

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Taxa de poluare o platesti doar cand inmatriculezi masina,

RCA cam 2000ron pe an la motorul si varsta ta, dar problema cea mai mare e impozitul care e cam 5500 ron pentru un motor de 3500cm3

| lonewulf a răspuns:

La RCA poti plati si 1500 de RON pe an. Cel mai bine iei masina pe numele babacilor. Am un prieten, care la 30 de ani pentru un motor de 1.8 treabuia sa dea vreo 1600 de RON la ALiantz (asiguraer serioasa). In schimb si-a facut tot la Aliantz dar pe numele babacului, masina fiind cumparata tot pe numele lor (al babacilor). 650 de RON asigurarea la ALiantz, asta in Bucuresti.
Fereste-te de Carpatica Euroins sau atle tampenii.

| DIANp a răspuns:

Am un audi a6 motor 2.5 si plates 1500 lei pe an