Nu poate sa iti spuna nimeni data la care aparut problema. Cu siguranta insa a aparut o data cu distrugerea garniturii de chiulasa.
De obicei garnitura chiulasei se arde atunci cand motorul se supraincalzeste, de aceea imediat ce se aprinde martorul rosu de la apa sau acul care indica temperatura se apropie periculos de zona rosie, trebuie sa dai drumul urgent la incalzire si sa tragi pe dreapta, oprind motorul.
Pot fi mai multe cauze.
Asa cum ai zis si tu poate fi dusa garnitura de chiuloasa si atunci iti intra atat ulei in instalatia de racire precum si apa in motor la pistoane, lucru ce poate duce in timp la distrugerea acestora si implicit a motorului. Problema pe care o ai tu e una grava si trebuie rezolvata rapid asta in caz ca mai ai nevoie de masina, si ma gandesc ca mai ai.
O alta cauza e ca cineva nu a fost atent cand a completat cu ulei si a pus in radiator in loc de motor, caz in care trebuie doar sa golesti complet instalatia sa pui apa din nou si sa golesti iar pana nu mai sunt urme de ulei.
In oricare dintre cele doua cazuri trebuie sa rezolvi cat mai urgent problema.
Buna
Am patit si eu "bucuria asta". la mine treaba era ca nu mergeau bujiile bine
Problema cu chiuluasa poate fi din mai multe cauze:
- Supraturarea motorului
- Nu a fost stransa cum trebuie/ s-a slabit
- Cresterea temperaturii apei
O zi placuta
PS: Intreaba un mecanic care ai intr-adevar incredere... dupa cum spuneam...mecanici iti spun ca trebuie inlocuita garnitura doar ca sa iti ia mai multi bani si poate schimba doar bujiile sau sa regleze ceva la ea, asa ca ai mare grija!
Multumesc pentru. raspunsuri.Nu s-a aprins nici un bec, iar acul de la temperatura apei era usor trecut de jumatate(normal) spre rosu.
Un alt aspect legat de pb. cu uleiul in inst de racire.Am observat ca se declansa incalzirea masinii in interior, de asta vara, fara ca eu sa fi actionat in acest sens de la bordul masini.Nu aveam nici macar aerul conditionat activat, dar la radiatoarele de pe bord venea un aer cald de te frigea aproape pe mana, timp de cateva secunde apoi se oprea singur.Am circulat f. rar si distante mici.
Se rezolva pb cu schimbarea garniturii, etc.si multi bani cheltuiti.
Daca tie arsa garnitura de chiuloasa iti 1-curge anefreeze in baia de ulei si atunci cand verifici uleiul este peste nivel si are o culoare galbuie, 2-curge in cilindru si il arde in cazul asta iese fum alb si gros pe eshapament, 3-curge afara si este umed in jurul blocului motor unde este problema. iar ulei de motor in syst de racire nu este posibil pentru ca atunci cand opresti masina syst de racire este sub presiune pana cand se raceste iar uleiul de motor nu.eeee atunci ar fi normal sa-ti curga antefreezul in baia de ulei.este uleiul peste nivel si are o alta culoare decat normal? daca masina are cutie de viteze automata atuncieste posibil sa ai ulei in syst de racire dar nu ulei de motor ci ulei de cutie de viteza auto.(ATF)si este din cauza radiatorului. iar acul de temp de la bord este normal sa stea o idee sub jumate nu peste.cand este la jumate ar trebui sa plece ventilatoarele de racire de la radiator si apoi coboara temp. putin!