| alina21 a întrebat:

De ce dispretuieste romanul atat de mult marca Dacia?

22 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

O dispretuieste declarativ, pentru ca noi vrem calitate Mercedes la pret de bicicleta. Dacia si-a calculat foarte bine strategia, a ales segmentul low cost si cifrele arata ca a reusit. Si-a castigat o cota importanta de piata atat in tari sarace, cat si in cele vest europene. Dispretuita sau nu, peste o treime din autoturismele noi vandute in Romania de la inceputul anului poarta aceasta marca, ceea ce spune multe.
Ceea ce ma distreaza insa este faptul ca unii isi dau cu parerea fara ca macar sa stie ce inseamna import si fara a avea cea mai mica idee despre cum si unde se desfasoara un control de calitate.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Generalizezi! Eu nu o dispretuiesc si stiu mai multi care gandesc la fel ca mine.
De altfel sunt si multi straini care o apreciaza, a se vedea exporturile.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Pentru că uită de unde a plecat.
Pa, pa.

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Pentru ca, la cat costa, e o masina urata si, mai ales cheala. Te miri ca ti-o da cu roata de rezerva.
Dacia care se vinde in strainatate are acelasi pret cu cea de la noi, dar are TOATE dotarile. Noi, romanii, trebuie sa platim din gros pana si amaratele de covorase.

| Arthur a răspuns:

Datorită felului cum era construită în trecut, când nici măcar uşile de la o maşină la alta nu se potriveau.
Datorită proastei calităţi a componentelor, în special cele de la direcţie şi suspensie.
Datorită felului că ani şi ani de zile nu i-a fost adusă nici o îmbunătăţire la design etc.

| Vizitiul a răspuns:

Pentru ca este o masina modesta, pentru oameni modesti! Nu toti o dispretuiesc, cei nevoiasi se folosesc de ea.

| adryano_3550 a răspuns:

E destul de reusita in italia se vinde la greu sandero si daster.

| besche a răspuns:

Pentru ca suntem ca natie, retrograzi, ne place tot ce-i vechi si suntem reticenti la nou. de exemplu in Germania este ff apreciat Loganul, Sandero, Duster-------Nemtii, care sunt foarte pretentiosi la masini! ...La fel si in Franta si Spania! Romanul se fuduleste cu masinile vechi de la nemti, iar nemtii cumpara masinile noastre noi. Ce sa mai intelegem? Suntem inapoiati, asta-i!

| ionutktm99 a răspuns:

Pentru ca uita ca s-a folosit de ea 30 de ani, oricat de proasta a fost in trecut, si-a facut treaba, cu o sarma si un patent o reparai, referitor la noua gama dacia, pretul e exagerat si dotarile cam nule, de aceea prefera romanul un BMW din 92' pentru ca are mult mai multi cai decat logan, duster, dotarile dau clasa loganului, stabilitate, tinuta de drum. etc.
loganul e o masina grea, motor mic cu putini cai, consum nu e cine stie cat de mic, deoarece saracul 1. 4mpi se cam chinuie (motorizarea care o au majoritatea), dotari a/c, abs, 2 airbag ar trebui sa fie dotari standard, nu sa se plateasca in plus, pe cand la dacia si covorasele sunt optionate. cam asta e situaita! personal am dacia 1320 (model limitat din 88') dar daca o sa o schimb o sa o schimb cu un bmw din 2000 sau mai nou. nu pot sa ma plang ca dacia pe care o am in prezent ma serveste foarte bine cu costuri minime, si imi fac treaba cu ea

| madia a răspuns:

Pentru ca e mai ieftina decat alte marci straine. Cred.
Si prefera sa dea un ban pe ceva de calitate.

| madia a răspuns:

Dacia =Daca Ai Cap Ia-ti Alta

| anad a răspuns:

Fiindca este cu un design greoi, masiv (eu asa o vad)si costa nerusinat de mult(6-7 mii euro) in comparatie cu salariile nerusinat de mici(150-200 euro) sau deloc ale romanilor!

| thealchemist a răspuns:

Din cauza trecutului comunist, cind era singura masina pe care puteai sa o cumperi si era de foarte proasta calitate.

| Ana a răspuns:

Eu nu sunt de aceeasi parere, multi romani si-au cumparat dacie si anume Logan, sunt foarte multe in Romania.

| dony a răspuns:

Pentru ca e de la el din tara si el se uraste pe el insusi

http://SPAM.blogspot.com/

| ıllılı мŭsïC ılıllı áddiCted a răspuns:

Raportul calitate/pret pentru noi romanii este nesimtit.
+ ca tot ce e facut de mana romanului. ( mult, bun si ieftin, si facut pe bani putini?! )

| Nuuu a răspuns:

Pentru ca prefera sa isi cumpere un BMW din 90' cu nu stiu cati cai decat cat un logan! Oricum Dacia nu mai e ce a fost odata! S-au schimbat multe in bine, si ar' trebui sa apreciem asta, nu sa injuram cu orice ocazie marca Dacia.Eu unul, sunt multumit de ce au realizat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu-i adevarat!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca e o masina prost conceputa are un desing naspa modelul brek arata bine dar loganul de 4 usi e de teroare nici macar nu sau gandit sa scoata un model de 3 usi pff nemtii au cap aia da stiu ce face nu noi din romania

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deci.parerea mea.nu se compara deloc dacia pentru. export cu dacia pentru import. diferenta mare de calitate.rebuturile ce nu trec testele in fabrica raman in tara...restu pleaca dincolo. e simplu ce naiba.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai tot ce am vazut aici suna cam prostesc. uite eu am o masina de serviciu dacia logan! diesel supraalimentat printr-un sistem extrem de complicat si foarte costisitor si vreau sa va spun ca dupa 40. 000 de km s-a dus tocmai acea piesa si am dus-o in service si apoi cand am luat-o am vazut factura pe care scria 5. 000 si ceva de lei + manopera, si vreau sa spun ca masina personala este un golf 4 TDI are la activ 260. 000 de km cand l-am adus in ro avea cam 100. 000 si era la zi cu toate facturile si nu mi s-a dus turbina, pe cand la dacie intr-un an se stricase acum ganditi putin la raportul calitate pret, care este nesimtit. deci de asta sunt asa rau famate daciile

| Black_Cherry a răspuns:

Cine stie... poate sunt invidiosi ca acum dacia nu mai e firma romaneascahee hee