anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce imi vad aproape toti fostii colegi din gimnaziala cu permisul si chiar si cu masini tari si frumoase pe drum? Doar eu sunt singuru ratat si prost care inca nu are masina si permis... crying

Chiar azi am vazut un coleg din gimnaziala cu un e46 coupe tunat frumos pe negru... sad

32 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Off esti copil vad asta dupa gandire, oamenii adulti gandesc la alt nivel.

Fostii tai colegi de gimnaziu, actual intuiesc ca sunt adolescenti, prin clasa a 12-a mai mici sau putin mai mari, ei au acele masini de la parinti.
Si acum de cand e46 mai arata statutul cuiva in societate sa fim seriosi...
Omule masina nu releva situatia financiara nici reusita, este doar in mintea noastra a popoarelor inferioare precum Romania, Bulgaria, serbia si alte asemenea popoare de capete plecate, care abia ce au iesit din comunism sau din regimuri care le-au tinut flamande si acum fiecare vrea sarmanul sa demonstreze ceva celorlalti.
Si oameni de afaceri straini fie au fie nu au masini, ca sa stii de la mine. Oameni care au de la 200 de milioane de euro in sus, unii nici nu au masini, iar altii care ar putea avea doar de la Bugatti in sus, ce sa vezi au masina din copilaria lor, gen VW passat pe care si l-au luat ei din primul job cand erau niste amarati, dar apreciaza acea masina ca le aduce aminte de ceea ce au fost, e un fel de trofeu!
Iti vine sa crezi ca sunt miliardari in dolari in SUA, ce au aceeasi masina de 30 de ani? iar parliti precum fratii tate detin masini de cateva milioane de euro cand averea lor este nici 1% din cat au magnatii din afara?
Ei bine cam asa sunt si romanii in gandire mai putin ca evreii care au ridicat imperii, si mai mult ca fratii tate!
Nu degeaba maneaua este muzica noastra nationala!
Eu mi-as dori sa fiu regele Solomon si nu imparatul Nero, mi-as dori sa-i fac de ras pe filosofii antici in gandire si intelepciune, i-as lasa pe altii sa doarma pe saci de galbeni, caci "Nebunule! În noaptea aceasta vor cere de la tine sufletul tău. Şi cele ce ai pregătit ale cui vor fi!"cu alte cuvinte ceea ce strangi in viata nu iei cu tine cand parasesti viatawinking

suntserios
| suntserios a răspuns:

Asta te a deprimat pe tine, ca l-ai vazut pe unul cu o masina veche de 20 ani?

| vlllaaddd a răspuns (pentru suntserios):

Si ca avea permisu. sad

| suntserios a răspuns (pentru vlllaaddd):

Mna, daca omul a invatat, a luat permisul. Pune mana si invata si tu.

| dullcat a răspuns:

Buna.Imi pare rau sa-ti spun, dar masina nu ar trebui sa fie tratata ca un simbol al statutului.In locul tau as inceta sa imi atribui etichete stupide care nu au absolut nimic de-a face cu valorea ta ca persoana.

Din cauza mentalitatii acesteia am ajuns aici, esti luat la rost si se mananca la ciuperci daca cumva alegi sa nu detii o adunatura de cateva tone pe care sa o lasi parcata 90% din timp. Noaptea dormi, masina e parcata, dimineata fugi la lucru, apoi sta parcata inca vreo 8 ore pe putin, apoi te intorci acasa si iar o parchezi, faci cele necesare si o iei de la capat a doua zi.Foarte utila masina, intr-adevar. Daca mai pierzi si 2-3 ore in trafic e clar, esti un adevarat bogatas realizat.laughing Exista unele cazuri unde chiar e necesara, dar pentru cel putin un sfert din populatie, nu e.
Aveam o colega de camera la camin care umbla mereu cu masina, desi cladirea in care facea cursurile era la 5 minute distanta de mers pe jos, fata de camin.Chiar ea povestea cum isi pierdea cel putin 20 de minute de fiecare data ca sa gaseasca loc de parcare. Exemplul acesta poate continua si cu adulti.De elevi care vor sa se dea mari nu mai zic.

| relian a răspuns:

Una e sa vezi ce spui, alta e sa stii cum au luat acele masini, sau cit de bune is acele amsini, ori poate ca e dator vindut la banci laughing deci nu vad ce mare realizati ar fi.

Asta e gindirea ta. Vorbeste cu ei, afla ce joburi au, cit cistiga etc, apoi poti sa spui de cineva ca sta mai bine ca tine.
Pe de alta parte oamenii is diferiti, e logic ca uni colegi deai tai sa fi fost mai destepti ca tine, asa ca nu vad de ce sa nu stea mult mai bine ca si tine.

Nu esti ratat si nici prost, daca erai nu mai intrebai, nu m, ai erai constient ca esti prost laughing
Majoritatea oamenilor is mai saraci, asa ca vezi-ti de viata ta, asa cum este ea, daca ne uitam la toti care au multe, ajungem sa ce? Inebunim de tot laughing aia au ce au din diverse motive, unia ca au furat, alti ca is mai capabili si mai stiu eu ce.

Nu trebuie nici sa ai pica pe cei mai buni ca tine, cum am spus fiecare cu ce poate, cit poate duce.

| Frank51 a răspuns:

Fiecare are niște priorități în viață, unii lucrează pentru familie, alții pentru mașini, alții pentru păcănele. Fiecare avem chichițele noastre.

| gabicoo a răspuns:

Nu te-ai născut în familia potrivită.

| johnnny123 a răspuns:

1. Ai văzut un coleg, nu ai văzut "aproape toți foștii colegi".

2. Chiar dacă ți-ai vedea toți colegii în mașini scumpe (ceea ce este improbabil), este problema ta dacă permiți acestui lucru să te facă să te simți inferior, ratat și prost și să te lase cu traume permanente.

3. Nu tu căutai pe TPU metode de a fi traumatizat pe viață? Acum nu mai pari așa de doritor.

| vlllaaddd a răspuns (pentru johnnny123):

Sunt traumatizat ca am picat sala cu 21

| adryang78 a răspuns:

Pentru că, cel mai probabil, tu ai avut parte de o educație mai solidă și mai sănătoasă. De unde crezi că au ei suficienți bani să-și cumpere mașini de-astea, să facă școala de șoferi etc? Când ei n-au muncit o zi în viața lor? De la mămica și tăticu, nu? Un exemplu de educație negativă, care generează toți berbecii din trafic. Sau din "șmenuri", "șușanele", păcănele etc., deci tot o viață de declasat.
Ai răbdare, mergi pe drumul tău și fii recunoscător pentru ceea ce ai deja. Toate la timpul lor.

| DovleacTurbat a răspuns:

Tu nu râdeai de fata cu "frâna de mână"? laughing)

| vlllaaddd a răspuns (pentru DovleacTurbat):

Ba da dar eu stiu sa conduc doar ca am picat sala cu 21.

| DovleacTurbat a răspuns (pentru vlllaaddd):

Nu prea cred că " știi să conduci" din moment ce nu cunoști legislația rutieră.
Învață teoria logic pentru a o putea aplica in jocul de trafic.
Succes.

Pai pe drpciv faceam chestionare cu 25-26 si la examen mi-au picat ultimele intrebarj pe care nu le-am mai intalnit niciunde pe niciun site

Pe mine m-a dus instructorul chiar si pe autostrada, cu toate ca nu are voie

Le "întâlnești" în carte, de asta ți am spus să înveți logic. Sunt definiții puse sub altă formă, sa vadă dacă știi logica din spatele lor sau înveți mecanic.
Când am făcut eu, era scoalarutiera, nu mai e?
Era mult mai "la zi" cu întrebările și modificările legislative.

Ba da, mai e site-ul doar ca am cautat pe scoalarutiera intrebarile la care am picat cand am dat sala si tot nu sunt

Pai tu le vrei mot a mot? laughing
Ia zi mi și mie una din întrebările alea

Era o intrebare ceva gen " ce combustibil trebuie folosit pentru catalizatorul distinctiv poluant

si era

benzina fara plumb

benzina cu cifra octanica peste 90

benzina cu tetrifiere ( ceva gen ) si plumb

Și raspuns corect? Benzina cu cifra peste 90?

Aia am pus si eu, si raspunsu era benzina fara plumb

Când am dat eu, erau vreo 10 de toate la mecanica. I-ați cartea din anul curent, și să aibă și capitol de mecanica.

Si mi-a picat si asta " ce semnfica indicatorul https://www.scoalarutiera.ro/......gricole/50

A) masini si tractoare agricole

B) interzis tractoarelor agricole

C) interzis tractoarelor cu remorca

si eu am pus B si am gresit

Asta era simplă, te ai grăbit.
Când ai întrebări cu imagini, mai ales cu ordinea de trecere prin intersecții, uita te atent, nu sari direct pe răspuns.

A mai picat si asta dar la asta am stiut raspunsul

https://www.scoalarutiera.ro/......prezentata

Astea-s simple toate, le urmărești indicatoarele/ panouri adiționale și dacă e caz de egalitate, se aplica prioritate de dreapta

| relian a răspuns (pentru vlllaaddd):

A, ai pus B aiurea, semnul interzis nu arata asa niciunde, nici pe` departe.
Semnul interzis ar fi fost tractor taiat.
Legat de alea cu ce benzina sa pui, aia cred ca is cu capu laughing nici un raspuns nu ar fi fost bun din ce au aratat ei.
Fiecare masina pe benzina la rezervor, acolo pe unde alimentezi, fabrica spune clar ce benzina sa folosesti, asa ca nu folosesti ce spune legea, folosesti ce spune fabrica.

Ca tipurile alea nici nor fi la benzinarie laughing cine stie, poate or vrut sa vada daca stii asta, desi nu vad de ce ar trebuie eu sa stiu ce benzine vind unia, este fix problema lor.

Cum am spus in RO is niste legi de rahat, trebuie sa stiu eu ce benzina sa pun, scrie fabrica acolo cand scoti capacu ce trebuie sa pui, scrie mare cit capu tanatalaului de politist sau cel care a facut legea aia timpita.

| Goddessss a răspuns:

Eu sunt fata si am luat permisul in 2021.
efectiv erau vreo 30 de întrebări dacă îmi aduc aminte care într-adevăr ca nu aveau sens.
notează-le într-un caiet ca nu îți este greu.
am luat-o cu 23.
din prima, si sala si "șofatul"

| MihaiG9192 a răspuns:

Salut. Legat de permisul de conducere, aici tine de tine in 70% din tot ce faci si in rest de politistii cu care dai... evident ca politistii nu iti da permisu indiferent, dar ei pot fii si prea.
Legat de masini, gandeste-te ca romanul isi vinde casa sa isi cumpere un obiect si sa il arate pe strada, de parca e curios un strain ca cine esti tu prin asta.
Iti recomand sa nu te uiti la altii, uita-te la ce ai tu si cum poti sa imbunatatesti lucrurile in mod constant.

| Sergiu6432 a răspuns:

Toate la timpul lor