| gapps a întrebat:

De ce la motociclete nu se pune turbina si sunt inca motoare clasice in 4 timpi nu ar ajuta turbina sa acelereze mai repede bine oricum stiu ca acelereaza destul de repede dar consider ca turbina ar ajuta motoru la o functionare mai buna

5 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Exista motociclete turbo, nu te-ai documentat tu.

| relian a răspuns:

Probabil nu este nevoie, motocicletele sint usoare, deci nu prea au nevoie de putere mai multa. Turbo nu da turatie la motor da putere.Cind ai turbo acel motor nu se roteste mai rapid nicicum.Deci ii da un plus de putere ca si cum tu ai cara ceva greu si vine cineva si mai apuca si el acolo si normal ca e un plus de forta de putere. Turbo da masinii un plus de vreo 50 CP.Cel putin eu asa am vazut la masinle mele.La o masina de 200 CP turbo mai pune inca 50Cp.La alta de 150CP la fel mai pune alti 50 CP.Chestia asta se vede, se simte cind apesi acceleratia si masina raspunde imediat la comenzi.Pe cind la una mai puturoasa apesi acceleratia sta ceva pe loc citeva secunde apoi pleaca, zici hai mama hai dai drmul.Deci turbo asta face.La moptociclete nu prea vad cear putea face o turbina.Si turbimna nu ajuta motorul sa functioneze mai bine.Motorul ala functioneaza foarte bine s fara turbo, asta vezi si tu ca sint aceleasi masini cu acelasi motor una simpla alta cu turbo.Deci asta turbo da doar CP mai multi ca tu cind dai comenzi sa reactioneze instantaneu, nu sa fumezi o tigare, bei o bere si se gindeste si ea sa plece. Iara de cei 4 timpi si motorele de masina tot in 4 timpi sint. Timpii astia nau a face cu stiu si eu la ce te gindesti tu. Timpii este de fapt cursa pistonului prin cilindru, deci in cursa lui in anumiti timpi se petrece ceva anume acolo.De aia ii spune in 4 timpi, adica tot ce se intimpla se intimpla in 4 timpi sau 4 pasi sa-i zicem asa.E mult de scris dar uite doar asa ca idee, in fiecare timp din asta se intimpla o chestier, de ex se deschid supapele, alt timp se inched supapele, altu intra benzina si etc.Cam despre asta ar fi asa in mare vorba despre timpi.Si la motociclete nu stiu daca motoarele sint in 4 timp.Nu am avut motocicleta si nici nu am studiat astfel de moatoare.Dar e posibil sa fie si in 4 timpi.

| Bogdan_Badescu_1987 a răspuns:

Exista motociclete chiar scutere turbo, nu in productia de serie, dar nu ai avea nevoie de o ditamai turbina si alte subansamble cand motocicletele se pot modifica prin multe alte modalitati(pentru marirea puterii sau a vitezei)

| ronnie0908 a răspuns:

Cred, de fapt sunt singur ca nu prea esti bine informat in legatura cu domeniul :) ar fi o idee sa cauti pe Google mai multe informatii despre ce este aia o turbina auto, cand se monteaza, pe ce tip de vehicul si mai ales pentru ce. Exista o serie de forumuri sau bloguri despre turbine auto, cu o simpla cautare pe Google gasesti tot ceea ce ai nevoie sa stii despre acest subiect. daca vrei sa nu mai pierzi timpul, mergi direct la www.turbineauto.ro si vezi despre ce este vorba.