Masina este o necesitate daca nu esti un pescar ordinar tigan si cu atitudine si IQ zero si o folosesti doar pentru mersul la sala sau la KFC deci 2 km pe zi, in rest daca faci 15-20-1000 de km pe zi, da este o necesitate masina in alte conditii nu, nu este o necesitate.Necesitate este mai ales daca mergi la serviciu sau cu treaba, nu e necesitate sa mergi la restaurant si tu nu ai niciun venit muncit, adica asa mi se pare ok. Soselile sunt pline de masini care circula non-stop dar putini in interes de servici sau chiar cu treba, marea lor majoritate o ard aiurea si nasol, cum spuneam exemplul de mai sus merge latraul la mcdonalds ca iau intrat pe card banii de la fetitele din Olanda.
De ce Audi, BMW sau Mercedes asta nu stiu, unii pentru impresii si a arata ca chipurile ca au situatie buna, altii pentru ca le place interiorul calitatea premium si modelul sau marca.
Si mie imi place mercedes dar anumite modele : GLC SUV 43 AMG, A45 AMG, chestii de genul asta, masini sport pe benzina turbo benzinare, imi place si S classe dar mi se pare de batranei cu bani. Audi si BMW nu imi plac, si nu imi place niciun model de asta partait pe diesel, nici cum suna, nimic. Nu as refuza un Audi sau BMW nou pe benzina gratuit In rest daca ar fi sa cumpar una dintre cele 3 as merge sigur pe un model de la Mercedes, in opinia mea le da clasa la lux si stil si lui bmw si lui audi fara probleme.
Care aveti ceva de comentat luati-va palme pe dupa cap, nu ma insultati ca va scot la parte in parte fraierilor.Deja sunt satul de sclaveti de astia cu 2 lei in buzunar daca se lauda ca au masini cand ce vei au volane pe dreapta si masina pe Bulgaria
mai sunt si categoria prostilor alora care vor sa-si ia masina cu 7000 de lei si daca le zici ca e un cadavru de masina iti zic ca nu ai vazut masina in viata ta sau ca esti de bani gata sau mai stiu ce prostie, nestiind prostii ca sunt oameni saraci, oameni cu venituri medii si oamnei bogati sau foarte bogati, daca esti un om mediu ca si nivel nu iti iei masina de 7000 de lei sau de 4000 de euro iti permiti masina de 20-30-40k euro asa cum nu ai sa vezi bogati in logane noi ci in masini de 100-200-500k euro
Greaua mostenire a comunismului cand nu puteai avea nimic... frustrarile inca se revarsa in mentalitatea colectiva
Nu toti romanii se pricep atat de mult la masini, incat sa evalueze corect piata, si sa-si aleaga o masina potrivita cerintelor si bugetului lor.
Romanul mediocru merge pe BMW, Audi si VW (fara Mercedes), pentru ca astea sunt ochioase, si laudate. Astea sunt marcile cu care fac reuniune prostii. Reuniunile astea incep in fata blocului: "ti-ai luat A4/A5/seria 3/Passat vecine? Ie marfa rau astea-s cele mai bune, eu o dau pe a mea pentru un Q3!" - Tony, zugrav, 4 refinantari si doua carduri 'descoperite'.
Mercedes nu prea am vazut la parliti cu impresii, prostimea spune ca sunt foarte scumpe la intretinere, iar motoarele lor sunt majoritatea peste 2000cmc, iar mediocrii nostri cu aparente nu isi permit taxele lor. Ca sa iti dai seama ce intretinere primesc BMW-urile, Audi-urile si Passat-urile cumparate pe credit de 12. 000e, daca romanii nostri se impiedica la 2000 de lei pe taxe anuale.
Parerea ta "cu banii aceia își pot lua o alta mașina nou nouta" nu este corecta, pentru ca o masina noua de 15. 000e nu e dintr-o clasa ok. Eu de exemplu merg pe clasa limuzinelor (in genul Passat, E-class, A6). Cu 15. 000e dau doar avansul la asa ceva nou.
Daca vreau neaparat ceva de 15. 000e, cumpar Logan full, Hyundai i30 sau Opel Corsa. Masini in care eu ma simt ca intr-o tigaie.
Nu dau 15k pe un SH, dar 6000 as da. Iau o limuzina rulata, in stare decenta, si mai pun niste bani la saltea, in caz ca se strica o componenta scumpa.
O limuzina din 2010 are infinit mai multa siguranta si o multitudine de dotari, fata de un Logan 2020, care scartaie de nou, iar la un impact frontal cu un Golf din 2000, s-ar putea sa mor inaintea celui din Golf.
La salariile romanesti, masinile second sunt "aur". Avem si infrastructura de asa natura incat masinile trebuie sa fie foarte manevrabile pe drumuri inguste, si sa ofere siguranta maxima, pentru ca e plin de accidente.
Masina nu este o necesitate in ziua de azi. Cei cre traiesc in orase precum Cluj sau Bucuresti, sunt mai fericiti fara masina, daca nu au proprietati in afara orasului.
Multi nu se pricep la masini si nu au incredere in alte marci. Toata lumea stie ca BMW, Audi si Mercedes sunt marci respectate, cu renume si de incredere.
Sunt si persoane care isi cumpara BMW pentru ca vad peste tot BMW-uri si se gandesc "Hm, trebuie sa fie o masina buna care nu-ti face multe probleme", nu neaparat sa se laude ca au bani.
Exista N motive pentru care se întâmplă asta
Pentru că sunt unele dintre cele mai sigure și printre altele la un preț-calitate mărci auto
Unul dintre motive ar fi pasiunea pentru mașini germane
"Mașina este o necesitate în ziua de astăzi nu o fiță."
Nu e o necesitate in functie de locul in care locuiesti.
Dar da, e o necesitate, de multe ori, in Romania.
Multora li se pare ca altii chiar isi fac o parere mai buna despre cineva cu o masina scumpa(de obicei nu isi fac)
Consider ca e de 10 ori mai bine sa-ti cumperi o masina noua decat una la mana a 2a, indiferent cat de scumpa ar fi.
E o rusine sa iti lipseasca Mercedesu' de barosan din curte! (glumesc)
Nu conteaza ca le cade tavanul in cap, au buda in fudul curtii, pantalonii rupti in kur si traiesc intr-un sat uitat de lume. Masina e totul pentru ei. Vor sa para ceea ce nu sunt, si au impresia ca punand mana pe o masina "de fite" la mana a2a, s-au realizat in viata.
Cei mai tari mi se par aia care isi cumpara masina si NU AU PERMIS. Si binenteles ca multi dintre ei nici nu obtin permisul vreodata, pentru ca nu sunt capabili de asta.
Sa iti iei masina de orice fel inainte sa iei permisul mi se pare o aroganta de om prost. De unde stiu ei ca o sa aiba vreodata permis?
Mai bine un Ford nou decat un Audi second hand.
Asa și verișoara mea are un Ford nou la 12.000 de euro pe când alții își cumpără Audi la mana a doua cu acei bani.
In Audi sh de 12.000 poti sa vorbesti in soapta la 200km/h pe cand in caruta noua de 12.000 cu motor de ascutitoare de 1.0 trebuie sa strigi la 160.
Sau poate siguranta si confortul pe care ti-l ofera o masina premium daca ai nevoie sa faci sute/mii de km fara ca atunci cand ajungi la destinatie sa ai nevoie de o zi de refacere dupa oboseala resimtita pe drum?
sunt oameni si oameni, nevoi si nevoi, nu poti cataloga omul dupa ce masina are, nici daca e cocalar si nici daca e intelectual, trebuie sa il cunosti si sa-i cunosti motivatia.
Acum, inteleg si rostul la BMW, mercedes si audi cand il cumperi cu cap. Sa luam bugetul tau de 15.000 euro de ex. Cu banii aia nu poti sa iti iei o masina noua/aproape noua la fel de luxoasa/sportiva precum cele de la firmele acestea. Si nu mi se pare o prostie daca sa zicem, mai ai 5000 euro pusi sub saltea sa poti sa repari orice se strica la o asemenea masina. Dar din pacate, in Romania multi isi dau si ultimul ban din casa sa isi cumpere un BMW si dupa realizeaza ca pot doar sa bage 50 lei motorina in fiecare saptamana sa mearga cu ea pana la magazin. In opinea multora, daca ai un BMW/Audi/. in fata portii, arati ca esti o persoana de succes. Sau ca e mare rusine sa ai sa zicem o dacie logan noua, un renault nou, etc... De ex la firma unde lucrez eu, multi muncitori au BMW/Audi iar cei ce se ocupa de proiecte au Dacia logan de noua. Ei isi permit si un BMW dar au spus ca ajunge o dacie si ca, cu aia nu se streseaza ca are probleme ascunse.
Un om a făcut odată un experiment a ales doi oameni și le-a dat fiecăruia câte 1000 de lei. Primul i-a cheltuit pe mâncare și haine scumpe ca să pară mai bogat și a rămas fără bani în nici 3 zile.
Cel de-al doilea și-a împărțit banii ca să-i ajungă pe mai multe zile.
Morala dacă gândești ca un sărac vei rămâne sărac, nu contează câți bani ai și cum te afișezi.