| Ionicaestecher123 a întrebat:

De ce scârție curea de la mașina.
Mașina Chevrolet aveo 1.2 2008 Sedan 198.000 km luată de noua, 1 proprietar.
Nu în dau seama daca e cureaua de la accesorii sau distribuție.
Cureaua la distribuție a fost schimbată la 120.000 km.
Are și niște pete de ulei/scurgeri pe bloc, baie și altele asta poate fi un motiv?
Ceva sfaturi ca sa nu mai fie sunetul ăla de curea
Ca sa descriu un pic sunetul el persista la schimbări de trepte mai ales din 4 in 5, și din 5 in 4 încetează în cele mai multe cazuri.
Sunetul e destul de tare adică se aude și de la 20m.

7 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Ce spui tu nu este de la curea. S-ar auzi continuu. Mai degraba cred ca este rulmentul de presiune de la ambreiaj.

| sierra1 a răspuns:

Pare simptom de curea intinsă incorect

| Ionicaestecher123 explică (pentru sierra1):

Pai și cum se rezolvă, și care dintre curele e?

| sierra1 a răspuns (pentru Ionicaestecher123):

Dacă am fi LÂNGĂ mașină, am știi. Concluzia e că reparația mașinii nu o faci online!

| OldSoul a răspuns:

Nu crezi ca ar fi mai bine sa mergi la un mecanic sa faci o constatare, decat online?
Tot odata, cureaua de distributie(si nu numai) se schimba si la o anumita perioada de timp, nu doar la un numar de km.
Si cel mai probabil, daca nu ai schimbat acele curele in ultimii 4 ani, ar cam trebui sa le schimbi, si desigur, tot ce tine de ele, role, intinzatoare, si asa mai departe.

| Ionicaestecher123 explică (pentru OldSoul):

La 120.000km cat zice in carte că trebuie schimbata distribuția am schimbat-o acum in prezent are 198. 000km și am schimbat tot kitul de distribuție cu tot cu pompa role și ce mai trebuie.

| DeMicUnCălător a răspuns:

Dacă comparăm sunetul mașinii tale cu un tusa unui alcolic fumător de 65 de ani. vom descoperi numai lucruri in comun?