| Cosmin9 a întrebat:

De ce se spune ca este foarte periculos sa ai o masina pe GPL?

Răspuns Câştigător
Stefan
| Stefan a răspuns:

În general eu nu am vazut nici o masina exploadand care era alimentata pe GPL, conditia este ca aceste instalatii pe gaz sa fie omologate RAR si sa fie montate corect.Montajul buteliei nu poate sa creieze probleme deoarece aproape intotdeauna sunt montate intre telescoapele pe spate unde e foarte greu sa se distruga in urma unei tamponari si un ultim caz butelia este dotata cu o supapa de suprapresiune care in caz de incendiu reduce riscul exploziei. Deci, instalatia pe GPL nu e periculoasa din contra iti aduce multe economii in buzunar.

12 răspunsuri:
| drifter_5260 a răspuns:

Vorba vine ca e periculos, se zice ca e din cauza buteliei pe care o ai in portbagaj. Dar acele butelii au sisteme avansate, si nu se intampla absolut nimic cu ele.

Răspuns utilizator avertizat
| Robert a răspuns:

E chiar fals.Numai ca unei masini cu gpl trebuie sa-i schimbi anumite garnituri, deoarece gazul are arderea mai rapida.E vorba de cifra octanica a fiecarui combustibil.

| educatie2021 a răspuns:

E ca si cum ai umbla intr-o bomba cu roti. Face bum extrem d repede. Asta se adauga la benzina din rezervor. Imagineaza-ti c foc de articficii, c spectacol pe sosea ai prezenta.
Am masina p GPL. Sper sa nu patesc si eu la fel

| Robert a răspuns:

Nu te lua dupa ei ca bubuie masina.Mai periculos ar fi rezervorul decat butelia ca pozitionare.

| andreicns5 a răspuns:

Pentru ca ai o butelie

| SlimShady_8054 a răspuns:

@n3am1u: Asta sa le-o spui copiilor de la bolc. Nu se amestaca gaz-ul cu combustibilul. Exista o butelie in care se tine acel gaz. Raspunsul la intrebarea ta este: NU este periculos sa ai GPL! singurul lucru rau care poate sa se intample este sa se scumpeze gazu' si sa ajunga precum benzina. Benefici sunt din plin, mai putin cand vine vorba de preformantele masinii. O masina ce merge pe GPL va fi ceva mai inceata decat una pe benzina si char pe Disel.
P.S: Gaz-ul nu se combina cu carburantul! E o mare prostie!

| tzintzi a răspuns:

Nu-ti recomand un GPL in Romania laughing)
Mai ales daca stai prin Ferentari.las-o balta laughing))

| al3utzu a răspuns:

Si o masina pe gaz are anumite probleme in timp, consumul de pe benzina creste(6-8ani dureaza).Dar daca mergi pe GPL nu prea conteaza.

| vlad_9707 a răspuns:

Majoritatea gazului care nu se arde ajunge la sofer. de aceea e ff periculos.

regis
| regis a răspuns:

Pentru ca oamenii au idei preconcepute si refuza sa studieze si sa se informeze. Gazul lichefiat nu este cu nimic mai periculos decat vaporii de benzina sau de motorina, cu atat mai mult cu cat GPL-ul este inchis intr-o butelie solida, cu supape de siguranta, asezata undeva in portbagajul masinii, ba uneori chiar in exterior, in timp ce vaporii de benzina stau bine mersi intr-un recipient din tabla subtire sau plastic, adesea chiar sub fundul copiilor nostri...
@SlimShady - la masinile Diesel, gazul se combina cu combustibilul, iar performantele masinii cresc. Chiar si la benzinarele mai noi, cu injectie controlata de computer si cu sonda lambda, scaderea de performanta este practic insesizabila.

| Sofer a răspuns:

La un accident avand gpl pe masina faci boom.

Întrebări similare