| Iulian3038 a întrebat:

De curand m-am înscris la școala de șoferi, însă sincer să fiu nu am habar de nimic din ce îmi explică la acele ore de legislații, termeni foarte grei de înțeleși ex "pneuri" "carosabil " "sensuri etc... va rog sa ma ajutați.Fac chestionare non stop și degeaba, vreau din tot sufletul să iau permisul însă nu mă simt în stare

20 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Daca ai probleme cu astfel de termeni "foarte grei de înțeleși", eu unul nu inteleg cum reușești sa iti procuri hrana.

Bula
| Bula a răspuns:

Cine nu stie ce este volanul, pneurile, confunda pedalele, NU ARE CE CAUTA in masina, ca "sofer"! tongue

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Cuvinte ca "pneuri, carosabil, sens", au explicatii pe DEX.ro. Exemplu: https://dexonline.ro/definitie/pneu

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai, alea sunt niste cuvinte din limba română, nu au legătură neapărat cu legislația...

| sierra1 a răspuns:

"termeni foarte grei de înțeleși ex " pneuri " " carosabilă " "sensuri "

ia un dex dacă nu-ți intrebi instrucorul (profu de legislație)

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Si mie mi-ar fi placut sa am diploma de inginer, sa fie acolo. Dar n-as rezista un an in facultate.
Concluzia? Hai sa facem doar lucruri de care suntem in stare, lucruri pentru care ne-am pregatit.

| Catrice a răspuns:

Grea e limba romana aprobhee hee

| minrest a răspuns:

Daca acesti termeni iti par neinteligibili, ma mir ca esti in viata. Cauta intai in dictionar orice termen, abia apoi invata textul.

| johnnny123 a răspuns:

"pneuri", "carosabil" și "sensuri" sunt niște termeni "foarte greu de înțeles"?

Dar termenii "automobil", "volan", "faruri" și "portiere" îi înțelegi?

| Brizbriz a răspuns:

Atunci reununti la permis
sincer, fiecare om are un talent deosebit la ceva, si un anti-talent la altceva (eu am facut un curs de contabilitate, dupa 2 saptamani voiam sa ma arunc de la etaj (noroc, ca, cursul era la parterhee hee ) de plictiseala DE MOARTE)

sau iti impui sa studiezi pana nu mai poti, iar daca nu reusesti, atunci nu iti doresti cu adevarat carnetul ala tongue

| foxsilver a răspuns:

Pentru exemplele pe care le-ai dat voi incerca sa iti explic cat pot de simplu.
Pneurile sunt cauciucurile de pe roti.
Pe o sosea, sau strada, sau bulevard..., exista trotuare - pe unde merg pietonii - si partea carosabila - pe unde circula masinile.
Sensul este directia ( indicata de semne ) in care merg masinile, respectiv, directia in care trebuie sa circuli tu cu masina.
Cred ca majoritatea celor care predau legislatie rutiera nu ofera explicatii cat mai simple, pentru a intelege orice cursant; vorbesc precum robotii, „ timpul trece, leafa merge ".
Sfatul meu este sa apelezi la un prieten sau cunostinta ( sofer ), si iti explice lucruri pe care tu nu le intelegi.
Ar fi ideal sa faceti impreuna un traseu, si sa iti ofere explicatii in mod practic. Alfel, iti va fi foarte greu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vaii nu mai da!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sper sa nu ajungi vreodată sa conduci un autovehicul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu eram praf la inceput si uite ca am luat sala din prima dar am facut multe chestionare.

| CiupercuțulCrăcănat a răspuns:

Daca astia sunt termeni foarte greu de inteles atunci inseamna ca e bine sa lasi carnetul si sa te apuci de ceva care sa fie mai util, cum ar fi sa inveti sa vinzi shaworma. Desi si acolo sunt termeni grei, asa cum ar fi "ceapa", "sos" sau, piei satana, "picanta".

| elemonis a răspuns:

Buna.
Cauta pe google,, scoala rutiera''. Pe acest site ai mediu de invatare si teste grila cu explicatii video pentru mai multe categorii de permis. O sa te ajute mult sa intelegi mai bine legislatia.

| Mavni a răspuns:

Daca nu stii niste cuvinte uzuale, intalnite toata ziua (mai ales la cei care conduc), cum vrei tu sa fii sofer?
Degeaba faci chestionare daca nu ai studiat legislatia inainte.
Tu nu stii ce este un sens de circulatie. Dar daca te intreaba de "sens dreapta" sau altul, ce faci? Daca si astia sunt termeni grei... mai bine nu-ti mai dori sa iei permisul. Renunta cat este timp.

| marin1988 a răspuns:

Dacă vrei să iei permisul în primul rând trebuie să schimbi mentalitatea de la „nu mă simt în stare" la „sunt în stare să fac asta". Cât despre terminologie, o înveți treptat.

| Mariaa2201 a răspuns:

Înainte de a face chestionare trebuie sa intelegi ceea ce ai in intrebare. Iar ca sa intelegi ceea ce ti se vorbeste la legislatie, te sfatuiesc sa iti achizitionezi o carte de legislatie rutiera. Si in mod special sa nu lipsesti de la orele de legislatie.
Nu e nimic greu de inteles, iti spune asta o fata happy si nu te grabii cu chestionarele.

| sabin89 a răspuns (pentru Mariaa2201):

* grabi
@gabinho - foloseşte dex-ul cât poţi de des. Ai două avantaje: 1. Îţi îmbogăţeşti vocabularul (afli ce înseamnă pneuri, carosabilă ş.a.). 2. Poţi mai uşor să înţelegi ce ţi se predă acolo.