| DaRlInGiLuSiOnS a întrebat:

De curand nu imi mai mergeau stergatoarele nu am stiut care e siguranta de la stergatoare asa ca le-am luat pe fiecare in parte si am schimbat una cate una pana am dat de cea buna.Acum e totul in regula...problema e ca am schimbat toate sigurantele am pus altele in locul fiecaruia si cineva mi-a spus ca trebuia sa las aceeasi siguranta daca era buna nu stiu ce imi vorbea despre amperi..putere...etc thinking se poate intampla ceva? adica sigurantele nu au aceeasi putere? Nu prea inteleg.

4 răspunsuri:
| VadTot a răspuns:

Scuza ma prietene daca te voi jigni.Dar data viitoare Sa nu te mai bagi unde nu cunosti!
Mai bine du te la un mic atelier de cartier..nu cred ca ti va saracii buzunarul sau poate ti e rusine.Sa mergi doar pentru atat!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sigurantele sunt facute sa reziste la anumite amperaje. Daca ai supra sarcina (cred ca asa se numeste, nu sunt electrician) sigurantele se ard si astfel iti protejeaza celelalte componente electrice. Cam asta ar fi scopul lor. Daca pui niste sigurante ce suporta o sarcina mai ridicata, atunci mai mult curent va trece de ele si astfel iti va afecta celelalte componente electrice, intr-un final arzandu-le sau arzand tot circuitul. Cred ca la asta se referea prietenul tau. Daca sigurantele inlocuite au fost de acelasi tip, atunci nu ai de ce sa-ti faci griji, daca nu, du-te la un service sau vorbeste cu un electrician.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Fiecare siguranta are amperajul ei care are rolul de a proteja sistemul. Un exemplu, nu stiu daca e neaparat corect dar daca pui o siguranta de 4A la faruri unde e nevoie de 12A parca se va arde mereu. Daca pui una de 12A pentru becurile din bord unde e nevoie de 4A e posibil sa arzi bordul.

| tapeee a răspuns:

Daca ai scos o siguranta rosie de exexplu (10a) si in locul ei ai bagat tot una rosie nu are nimic, doar daca ai schimbat culorile e o problema.