Banii de achiziție nu sunt cea mai mare problema pentru buget. Gasesti masini ok si la 400 de euro. Dar daca spui ca nu îți permiți o rata, de unde crezi ca îți vei permite combustibil, ulei, filtre, bujii, anvelope, placute de frana, asigurare, impozit? Astea sunt cheltuieli regulate, dar ce te faci daca mai apare cate o defecțiune sau o tamponare?
Sunt milioane de masini in Romania... Aparent sunt suficient de mari salariile
Daca salariile sunt mici, de ce avem cate 3-4 masini, la fiecare sofer?
Cumpara o masina veche dar eficienta, care stii ca nu mananca bani.
Ai nevoie de buget de vreo 1000-1500 euro, pentru a lua o masina simpla si sigura.
Eu am un Ford Focus 1, gasesti din asta de la 700 euro, pana pe la 1800. Pe la mijloc, adica 1200-1400, iei una in stare ireprosabila.
Un prieten plin de bani, si-a vandut pe rand toate masinile (Touran, BMW, Passat, Alfa Romeo), a cumparat in joaca o Corsa din 2002 cu 300 euro, i-a dublat valoarea facand revizii la ea, iar in prezent umbla toata ziua cu ea, a facut peste 30. 000km in jumatate de an. Are motor 1.2 si GPL, el se declara foarte multumit, nu mai are chef de masini scumpe.
La un salariu de 1500 lei lunar incerci sa pui deoparte ceva. daca stai cu parinti poti pune tot salar de o parte si intr-un an faci 18.000 lei. Nu mai asa strangi bani de masina. a doua varianta sa te duci sa muncesti pe dincolo si faci mai repede banii.
Am vazut pe strada un Ford Focus la pretul de 66 de milioane lei vechi. Adica in jur de 1500 de euro. Ma indoiesc ca nu ai putea, muncind, sa cumperi o masina.
anonim_4396 întreabă: