Nu
Nasol, nu ma pricep la vanzarea de masini ca eu dupa cum am spus in repetate randuri am detinut cateva doar noi, dar stiu ca atunci cand vinzi o masina fie ea si avariata chiar dauna totala trebuie sa inchei contract de vanzare cumparare, ca la orice masina, doar muti dreptul de proprietate. In lipsa contractului de V-C nu cred ca poti radia masina nici macar fiscal si astfel vei plati impozit anual pe ea!
Nu am absolut nicio idee despre cum o sa poti sa o radiezi din circulatie...cel care a cumparat-o nu cred ca este de buna credinta si nu cred ca a luat-o pentru piese, ci ca sa o refaca si sa o vanda la 'fraieri' apoi desi si asa ar avea nevoie de contractul de V-C, intalnim mai apoi celebrele anunturi date de sclavetii samsari "nu bate, nu trancane".
Acum din punct de vedere al actelor sa vedem ce spun cei mai priceputi ca mine, userii de pe aici care au tranzactionat masini, care vand si cumpara masini second.
Pentru ca juridic nu conteaza daca masina e avariata sau nu la momentul vanzarii ea trebuie sa respecte legea.
Citeste aici de ce acte ai nevoie pentru a scoate de la FISC masina cat si pentru a o radia din circulatie :
https://www.newmoney.ro/......-o-masina/
Deci carnatul caruia i-ai vandut-o are alte ganduri, sigur este samsar o face si o da mai departe, dar mecanismul mie unul imi scapa :)
Dacă ai actele o radiezi. Dacă nu, faci un contract V-C dacă ai datele lui și o scoți de la primărie.
Daca tu ai actele se poate radia usor. Daca nu le ai te duci si scoti duplicat de la politie si apoi o radiezi.Intai la politie si apoi la primarie.