Pai depinde de cat prinde scuteru. 15ani minim daca prinde 60/km/h si daca are mai mult dfe 80-100 trebuie 18 ani permis clasa corespunzatoare
Pentru scuter iti trebuie carnet deci de la 17 18... sau adac faci sc pana ce iti iei buletinul adica la 14 15 ani poti sa i conduci :d
Daca ai 12 ani si ai niste pile sau ii mituiesti o sa-ti dea carnetul fara probleme.
Mi se pare ca de la 16 ani ai voie pe drum public cu el. Dar daca stai la tara, iesi linistit cu el ca ai unde . Deci, la noi dom` politist a zis ca de la 16 ani avem voie pe drum public...parca asa era
Daca scuterul se incadreaza la categoria moped (viteza de pana la 45 cmc si CC de pana la 50 cmc) atunci il poti conduce de la 16 ani si dupa ce ai absolvit un curs de legislatie rutiera. Daca are capacitatea cilindrica peste 50cmc si pana la 125 cmc se incadreaza la motoclicleta si iti trebuie permis de conducere de subcategoria A1, pentru care trebuie sa faci scoala si sa promovezi examenul teoretic si practic, varsta fiind tot de 16 ani. Fata de aceste prevederi ale legislatiei rutiere trebuie sa mai astepti cu cumpararea scuterului. Numai bine!
Eu 1 cred ca si de acum poti eu am tot 12 ani si am yamaha majesty de 250. Nu ma laud doar vreau sa zic ca ai varsta necesara. BFT