| Cineva00Cineva a întrebat:

Din cati in cati km se schimba distributia la un VW polo classic din 1997?

4 răspunsuri:
| FurtunaDiesel a răspuns:

60.000 de km dar daca are mai mult de 5 ani e bine sa o schimbi pentru ca este cauciuc si imbatraneste, apoi risti sa se rupa in mers, loveste in supape si ai stricat motoru...

Legat de marca nu te lua dupa alti ia originala. Uni iau piese after market mai scumpe argumentand ca ce e scump e bun, iar producatori se bazeaza pe chestia asta si marile branduri baga preturi umflate si calitate scazuta in ultimul timp. Ia original si sti ca nu ai probleme urmatori 60.000 de km!

| 0rlando a răspuns:

Cam la toate mașinile, distribuția se schimbă la fiecare 60.000 Km parcurși.

| relian a răspuns:

Ai vrut sa spui cureaua de distributie poate.Verifici cum arata in ce stare este. Daca observe crapaturi pe ea atunci e cazul sa o schimbi pentru ca sa eviti daune mari dupa. Apoi depinde si de curea si de ce masina este.Eu la masina mea nu am schimbat cureaua niciodata.Adica de 8 ani nu am schimbat-o si arata foarte bine.Merg zilnic cate 60-70 km.Dar e recomandat sa verifici si daca trebuie schimbata schimbi.Referitor la piese after market nu e asa cum se spune.Acele piese sint mai ieftine nicidecum mai scumpe.Asta este si cauza pentru care multi cumpara asa ca nu au bani. Poate se refera la OEM aia este altceva.OEM-rile sint piesele pe care le foloseste fabricantul masinii.Dar asta nu inseamna ca piesele facute de alte companii decat cele folosite de fabriocantu de masini nu-s bune. Unele sint chiar mai bune.Un exemplu ar fi discurile de frine.Sint companii care fac discuri de 300$ bucata si sint mult superioare celor folosite de fabricantul de masini.Dar el pune atat cit este nevoie pentru a face masina acceptabila ca vanzare.Restu de piese cum este si cazul tau curea daca cumperi aftermarket este mai ieftina si risti sa strici motorul.Insa la curele nu stiu daca exista o piata aftermarket.E vorba de brand de compania care face curele si toate sint companii cunoscute si renumite.Si cum spunea cineva pe aici da poti lua goodyear pentru ca nu este aftermarket.Aftermarket sint lucrurile facute de o companie fara nume de cineva ce face piese intro-o magazie si de proasta calitate pentru ca foloseste material slab.Nu o sa auzi niciodata ca Goodyear face chestii naspa.Chinazariile de ex sint chestii aftermarket.Adica cele care nu au un nume.

| FlorinDGF a răspuns:

60-90