| ___iAho a întrebat:

Dintre Mazda 6 (2009) si Megane 3 (2011-2012) pe care varianta ati merge, asta anul viitor, pentru 18 ani? Sau ce alta masina ati cumpara cam in bugetul de 4-5 mii?

Răspuns Câştigător
| EdwinCT a răspuns:

De acum toata lumea iti spune sa te angajezi undeva si sa ramai acolo, sa-ti faci repede o familie, etc. Gresit.
Urmeaza-ti visurile, daca nu ai, atunci incearca sa te indrepti spre gandirea unui antreprenor si sa poti vinde orice, oricui. Dupa ce ai reusit asta, deschide-ti o afacere micuta fara costuri mari de productie si cheltuieli.
Cu 4-5k euro deja ai un start foarte bun pentru o afacere.
Daca ai nevoie de masina, atunci cumpara Logan maxim 1.4 benzina sau benzina+GPL, gasesti din anul 2012 modele intretinute fara rugina cam la 70-80 milioane, asa iti poti reduce semnificativ costurile, fiind una dintre cele mai ieftine masini cand vine vorba de piese si manopera, Asa te poti axa pe viitorul tau si nu pe figuri.
Ai grija in ce anturaje umbli, nu iti trebuie masina de 4-5k sa pari smecher spre exemplu, nu despre asta e vorba. Depaseste-i pe toti pe drumul lung, ai grija in ce capcane ale vietii cazi acum. Cumpara o masina ieftina si buna fara sa fi nevoit sa bagi bani in ea pentru ca probabil o s-o mai busesti cateodata prin parcari, e normal.

| ___iAho explică (pentru EdwinCT):

M-am gandit si la asta, chiar sunt la liceu pe profil economic insa intr-un fel imi dau seama ca antreprenoriatul nu e de mine. Loganul mi se pare putin batranesc, as vrea sa am o masina de care sa prind si drag. Nu vreau BMW sau alte masini de fițe, vreau o masina care sa imi si placa, sa nu fie foarte demodata, dar sa o si pot ține cat de mult posibil. Totusi, dintre toate raspunsurile, acesta este cel mai bun. Cu siguranta imi voi aduce aminte de sfatul tau atunci cand va veni vremea sa imi achizitionez o masina.

| EdwinCT a răspuns (pentru ___iAho):

Cu mare placere, daca ai nevoie de sfaturi, vrei sa te angajezi pe un salariu bun in Bucuresti sau vrei sa iti urmezi visurile, ma poti adauga pe FB, Edwin Tigae. Momentan sunt in cautarea partenerilor de afaceri pentru magazin online de haine, studio muzica, marketing si cafenele (horeca). Sanatate!

8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Megane.
Japonezele sunt mereu scumpe la întreținere.

| sierra1 a răspuns:

Tot un sandero ar fi mai util

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nu as merge pe Mazda, mi se par masini no-name, de calitate slaba.
Deci, Megane.
Alta optiune ar fi Astra J 1.7 CDTI.

| ___iAho explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Si dintre Megane si Astra J, care ar fi mai ok?

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru ___iAho):

Cred ca Megane, dar depinde care iti place tie mai mult.

| adryang78 a răspuns:

Fiind începător, îți recomand să eviți mașinile de putere. Dintre cele două, aș merge pe Megane, ca și alternative, aș merge pe Skoda Fabia, Opel Corsa, Peugeot 206 sau 207. Evită motoarele pe motorină, dar aici sunt subiectiv. happy