Passat-ul este cel mai ok, este euro 6, stai fara nici-o grija o perioada lunga de timp, si in perioada asta de timp nu are ce probleme asa mari sa aiba, acum depinde foarte mult ce vrei tu de la masina si de ce ai nevoie, eu totusi zic sa ramai pe passat, e cea mai buna alegere. Ca o a 2-a alegere ar fi a6-le, dar fiind mai veche trebuie sa ai mai mare grija si sa analizezi bine masina si sa o duci la cineva care se pricepe bine, cu passat-ul meri mai la sigur.
Cand vine vorba de diesel vs benzina eu sincer asi alege disesel, acum si benzinarele au dpf, deci nu mai merge treaba ca dieselul e mai scump si in plus este mult mai fiabil si ai un cuplu mult mai mare si mai placut la el. Acum depinde si de placerile tale, multi prefera motorul pe benzina ca nu e "tractor", dar deja motoraele aceste nu mai sunt ca alea vechi, deci parerea mea e ca merita, e o chestie mai mult de gust in momentul de fata, daca ai avut diesel si ai fost multumit si esti invatat eu zic sa ramai tot pe el.
As alege pasattul ca e cea mai nou, dar având manuala parca m as uita la golf, dacă ar avea dsg.
As alege clar benzina, deși sh cred ca e greu sa găsești ceva de la vag
2.0 TDI fara DSG? Bere fara alcool.
Nu as alege nimic din alea, as prefera Insignia sau Mondeo. Sau un C/E class.
Dsg este o cutie mecanica cu ceva automatizare si doua ambreiaje.
Deci este clar ca manuala este mai fiabila.
Daca vrei distractie ia-ti unGTI.
Daca mai ai de carat cartofi, ciment, etc merge un diesel.
Daca vrei sa "se infiga", mergi pe benzina.
Daca vrei sa faci drift-uri sau chestii de genul, mergi pe BMW.
Ca si fiabilitate e cam aceeași la toate.
Altă chestie de considerat e anul de fabricație, o mașină din 2016 o să fie cel mai probabil mult mai puțin uzată ca una din 2012, deci eu, personal, as merge pe Passat