| AleexTPU a întrebat:

Dupa cati ani vechime se considera o masina de epoca?
De exemplu un model din 1988, dupa cati ani va deveni masina de epoca? P.S : Stare buna,impecabila,cutie automata,sport, motor 2600 cm3 etc. FUNDA

4 răspunsuri:
| Atotstiutorul a răspuns:

Cam dupa 50 de ani

| suntserios a răspuns (pentru Atotstiutorul):

Hop si tu cu raspunsul desi nici nu stii despre ce e vb.

e nevoie de 30 ani de la oprirea fabricatiei pentru modelul respectiv

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

La 30 de ani de la fabricarea ultimului exemplar. Deci ca sa atesti o masina ca vehicul istoric in 2014, trebuie sa se fi oprit productia acelui model inainte de 1984.
Atestarea se face la RAR, in prezenta unui reprezentant Retromobil Club Roman. Masina trebuie sa fie impecabila din toate punctele de vedere, fara reparatii sesizabile, si fara modificari, cu exceptia modificarilor specifice vremii (de exemplu daca ai alte jante pe ea, sa fie produse cam deodata cu masina, nu mai noi).
Daca obtii atestatul doar, ti se mentioneaza in talon ca e vehicul istoric si esti scutit de la impozit, rovigneta si timbrul de mediu, iar daca intri si in clubul Retromobil, primesti si un pachet foarte profitabil de RCA+CASCO, la pret de RCA, cu evaluare corecta in caz de daune, nu bataie de joc, cum patesti la RCA daca intra altcineva in tine, si iti da sub 1000e pe dauna totala.
Conditiile clubului RCR sunt sa participi la cel putin 2 evenimente anual (se organizeaza Retro Parade de toamna, primavara + diferite raliuri retro in toata tara, nu e greu de participat la expozitii) si sa nu faci mai mult de 5000km pe an.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cum bine zice vrum.
Atotstiutorul bate campii.
Am si eu una din 82 iar modelul a iesit din fabricatie abia in 86.
Mai am de asteptat 2 ani.