| RahKoon77 a întrebat:

E obligatorie semnalizarea de intrare în sensul giratoriu dacă merg înainte? Instructorul zice că da, dar oricine altcineva zice că nu, e obligatorie doar ieșirea.

22 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu e deloc obligatorie semnalizarea cand intri in sens. nu are nici sens macar.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Semnalizarea la intrarea în sens nu are nici o logică.
În apropierea oricărei intersecții vei semnaliza stânga doar dacă vei face stânga sau vei întoarce. Dacă mergi înainte nu semnalizezi, iar dacă faci dreapta, semnalizezi dreapta.
În giratoriu se semnalizează la părăsire, pentru ca șoferii care așteaptă să intre în sens, să știe că nu mai ajungi până la ei, deci se pot băga.
Instructorul tău și mulți alții, sunt din categoria oamenilor care nu fac diferența dintre o intersecție și un drum. E plină România de "șoferi" din ăștia, îi găsești la biroul de accidente.

| Brizbriz a răspuns:

Nu te contrazici cu instructorul, chiar daca mananca rahat, pentru ca dupa aia o sa te pice, doar d'aia

| suntserios a răspuns (pentru Brizbriz):

Noroc ca examenul nu il dai cu instructorul sa te poate pica.

| Crackman a răspuns:

Eu vad normala iesirea la schimbare de directie... Daca merg inante ce rost are daca fac stanga sau dreapta este normal

| UserRo10 a răspuns:

Https://www.scoalarutiera.ro/......-giratoriu

Legislatia nu prevede, dar recomanda ca semnalizarea de intrare sa nu se faca daca se merge inainte, Pentru stanga sau intoarcere se mentine semnalul pe toata perioada parcurgerii sensului pentru a ajuta ceilalti participanti

| NunuNini a răspuns:

"Oricine altcineva" stie mai bine decat instructorul?
Poate iti va spune politistul cand vei primi amenda DE CE este nevoie sa semnalizezi.

| user0010 a răspuns (pentru NunuNini):

Legislația rutieră îi poate confirma acest lucru.

| NunuNini a răspuns (pentru user0010):

Cu conditia sa o citeasca si sa o inteleaga. Dar el se contrazice si cu instructorul. Nu stiu cum va trece examenul la proba teoretica. Adica "sala".

| suntserios a răspuns (pentru NunuNini):

Da, legislația rutieră știe mai bine decât instructorul și aparent și decât tine

| NunuNini a răspuns (pentru suntserios):

Si decat tine...

| RahKoon77 explică (pentru NunuNini):

Am luat sala cu 26

Te rog sa citezi aici articolul de lege care obliga semnalizarea la intrarea in sensul giratoriu.

Orice alt raspuns din partea ta, precum si lipsa unui raspuns inseamna implicit ca recunosti si iti asumi faptul ca ai raspuns gresit.

De ce nu-mi arati tu articolul unde spune ca nu e nevoie? Mai ales ca sensul giratoriu nu e drept ca sa stie ceilalti pe unde umbli?
Da-mi exemplu de cum trebuie sa fac. Si apoi acuza. La asta te pricepi, stim toti de pe site.

Ok, deci ai cautat 1 zi si nu ai gasit, corect?

Si pentru logica ta minima, TU trebuie sa demostrezi ca exista o lege care OBLIGA la ceva. Nu eu trebuie sa gasesc o lege care nu obliga. Fii atent aici, ca asta e partea esentiala e explicatiei:

-ce nu e trecut in lege ca interzis sau obligatoriu inseamna ca e permis.

Deci, atat timp cat tu nu ai gasit articolul de lege care te obliga sa semnalizezi la intrarea in sens inseamna ca NU e obligatorie.

Pricepi?

Cat despre exemplu, nu vad ce exemplu ai nevoie. E simplu. Cand intri in sens pe banda corespunzatoare nu semnalizezi. Cand iesi din sens sau schimbi banda in timp ce faci sensul semnalizezi schimbarea directiei.
Invata sa admiti ca ai gresit si ca ii dai omului informatii eronate.

Deci, sa concluzionam. Nu ai gasit niciun articol de lege care sa sustina ce spui, deci ai dat un raspuns gresit si care dezinformeaza. Putem trece mai departe acum da?

Logica ta!
Nici nu citesc mai mult de primul rand. Crezi ca eu imi fac veacul pe site-ul asta ca tine? Mai intru de plictiseala, dar unul ca tine ma lecuieste si de asta.

Ok, admiti deci ca ai dat un raspuns gresit.
Nu e bai daca pleci de pe site. Mai putina informatie falsa.

E bai daca plec de pe site. Nu mai ai cu cine sa te certi!
Toti ceilalti te ignora. Prinzi si tu cate un nou venit.

Vezi sa stergi si raspunsul gresit inainte sa pleci.

| user0010 a răspuns:

•Acest lucru nu este obligatoriu când intri în intersecție atunci când circuli înainte, dar este obligatoriu să dai semnal dreapta când părăsești sensul giratoriu.

•Trebuie să dai semnal de intrare și ieșire atunci când vrei să ieși pe partea stângă sau să întorci.

•Când ești pe prima dreaptă și vrei să o iei la prima ieșire, vei da doar semnal dreapta până când vei ieși din sensul giratoriu.

| Justme12344321 a răspuns:

Teoretic, fa cum zice … ca sa nu ai probleme cand dai traseul… mai bine semnalizezi decat sa nu.
Dupa ce iei permisul, vei vedea tu cum te vei descurca. Eu la inceput incercam sa semnalizez orice unde era cazul, acum dupa ceva timp, mai uit in unele cazuri, de ex cand plec de pe loc, dar nu e bai ca nu ma bag pana nu cred eu ca am timp destul… Atata timp cat semnalizezi corect stanga-dreapta, cand depasesti….
Sunt altii care semnalizeaza stanga si ei fac dreapta sau merg inainte… sau altii care nu semnalizeaza deloc, trebuie sa fii foarte atent, cred ca pe sosele se aplica "legea junglei"…
Mult succes la examen!