Salut, este imposibil sa ai atat de mare consumul la matiz, nu e normal. Poate ai vreo eroare in calculatorul de bord al masinii sau pierzi combustibil. Fii atent ca la Matiz(ca si la alte masini) cand faci plinul de benzina, nu alimenta mai mul decat a doua declansare a pistonetului de la pompa. Daca ai trecut de a doua declansare si faci plinul pana in buza rezervorului din acest motiv este posibil sa ai asa mare consumul. De obicei rezervorul are un spatiu pentru dilatarea benzinei pe timp de vara, adica un spatiu in care sunt vapori de benzina. Daca acel spatiu este ocupat cu combustibil atunci se numeste "supra plin" si execesul de benzina ti-l da afara pana ajunge inapoi la nivelul normal. ( la Logan excesul de benzina il da afara pe undeva pe langa unul din amortizoarele dupa spate). Eu am Logan 1.6 16V 106 Cai Putere si imi consuma 7.9L/100 km, pe timp de iarna. Matizul ar trebui sa-ti consume undeva la 4L/100 km. Daca nu se rezolva iti recomand sa te duci la un Service sau la un meserias. Parerea mea.
Matiz nu am vazut in viata mea cu calculator de bord ce zic unii, cu pierdutul de combustibil greu de crezut. Daca te uiti in cartea tehnica a masinii in oras da un consum de 8.9% este pur si simpluu fantezie cine spune ca ii mananca 5 matizul. De obicei se infunda injectoarele si filtrul de aer la Matizuri si din cauza asta mananca mai mult. In Bucuresti este normal sa ia cam 10. Daca iti ia 12 nu este ceva imposibil dar nu este bine reglat sau este o benzina de calitate foarte proasta. Daca bagi de la anumite statii au foarte mult sulf in benzina si din acest motiv consumul creste dar ai un plus de forta la masina. Incearca o benzina buna, sa desfunzi injectoarele sau sa le schimbi, sa schimbi filtrul de aer si foarte important filtrele evacuarii desii nu cred ca acelea ar fi infundate si daca ai neaparat vezi catalizatorul sa nu fie cu probleme. Am vazut Matiz cu 19% consum si avea cam tot ceea ce am enumerat mai sus cu probleme, dar avea 710.000 de km masina... este de inteles!
Mai putin posibil decat imposibil! Matizul este o masina mica si ar trebui sa consuma cam 5%! Sa consuma 12% e mult nici nu prea ar avea cum! Cu amestecul foarte bogat in benzina sau avans mare la pompa de injectie si tot ar fi mult 12%! 12l poate sa consume in oras cu amestec mare sa cu o bujie care nu merge!
Absolut.e gresita ideea ca un motor mic inseamna si consum mic se poate sa consume si atat in anumite conditii.
Este posibil daca mergi numai in viteza a 2-a sau daca masina este defecta,la mecanica nu ma pricep, mergi la un service.Ti-as zice ca si sonda lambda da consum ridicat, dar problemele pot fi multiple!
Nu este posibil ca si eu am matiz si consuma 5-(maxim 6) la 100 de km nu 9 cum spune andrey99
Alexandru250201 întreabă: