Da, e posibil, dar numai la drum intins. Opelul Astra al unui prieten are motor de 1.9 si 150 de cai, si consuma 6 mixt, cu talpa, sunt sigur ca la un drum lung, condus linistit, ar consuma cel mult 5%. Depinde si de masina, daca e vorba de o camioneta sau duba, in nici un caz nu va consuma atat de putin. Dar, in principiu un motor de 2000cmc si 150cp e destul de echilibrat, are toate sansele sa consume putin.
Eu tot vad la masinile puse pe net la vanzare, 5l la suta cu 150 cp iar, altele la 118 cp consum 7%, pana la urma nu mai stii ce sa crezi. Fiecare pune la vrajeala, oricum eu cred ca aproximativ 8% consuma o masina cu 150cp.
Cand iti scrie 2% iti scrie consumul instantaneu, ca daca este sa mergi pe drum drept la viteza constanta iti arata o anumita cantitate dar daca dintr-odata bagi pedala in ea cum se duce consumul la peste 15% si daca o lasi pe liber se duce la 0%, daca o lasi in frana de motor nu cred ca sare de 1-2%.referitor la intrebare, nu scoti 5 litri la 2.0 D cum nu scoteam nici eu 5 litri la 1.4 mpi cu 75 cai putere!
Prin ce ma scris mai sus, am incercat sa-i zic, ca are un consum in functie de cum merge.Iar in legatura cu frana de motor si masina pe liber, pe liber ai un consum de aprox 1L/ora iar in frana de motor, consumul merge spre zero, deoarece in frana de motor, motorul este invartit de roti, deci nu consuma cam nimic.
Aici este o mica diferenta, ai motorul putin mai mic, si o putere mai mica, ceea ce inseamna un consum mai redus, asta chiar nu o poate contrazice nimeni dar nu vad cum scoti 5% cu un 2.0 si 150 cai putere, poate sa fie defect calculatorul sa iti arate altceva dar.
Ma indoiesc profund. Poate pe sosea la mers cu maxim 80 km/h in treapta a V-a sau a VI-a (depinde cate trepte are cutia)
Este posibil.Eu am VW Passat din 2009 tot 2.0 TDI de 170 cai si am mers in afara cu 4.8-5.3 %..Si in oras imi ia maxim 8.3-8.5%