anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Este adevarat ca Dacia este o masina ieftin de intretinut?

Răspuns Câştigător
| flixbuster a răspuns:

Uite iti spun pe cifre: Logan din 2016, revizie anul 1 = 580 RON, revizie anul 2 + ITP = 580 + 100 = 680 RON.

Daca vrei asigurari (pentru anul 2): RCA 12 luni cu decontare directa, prima 321 RON (am clasa bonus maxima), CASCO full suma asigurata 6342 EUR, prima 278 EUR (fara daune in anul anterior).

Sunt la al doilea Logan, pe primul l-am luat in 2005 si l-am casat la Rabla in 2016 (cand l-am luat pe cel pentru care ti-am dat preturile de mai sus). Prin 2006 am facut comparatie cu un coleg cu Renault: el a dat 12.000 EUR, eu 6.000 EUR, CASCO-ul lui era dublu ca al meu, revizia anuala dubla ca a mea, RCA-ul nu mai stiu exact.

La primul Logan am schimbat in 11 ani:
- 4 becuri de far;
- 2 anvelope intepate cu cuie;
- tot setul de 5 anvelope odata cu legea cu anvelope de iarna/vara (eu mi-am luat all-season) dar oricum se facuse vremea sa le schimb;
- 1 baterie;
- kit de distributie (nu mai stiu daca odata sau de doua ori, parca doar odata);
- placute de frana (de 3-4 ori parca) si discuri de frana (o data);
- niste chestii legate de directie pe la rotile si osia din fata).
Am facut in 11 ani mai putin de 100.000 km.

Daca vrei intreaba un taximetrist sa vezi cum tine masina la tavaleala zilnica si ce costuri are in acest scenariu - depinde si ce vei face tu cu masina.

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

E o masina ieftina la cumparat, ieftina si la intretinere

| sierra1 a răspuns:

Nu e bine zis ieftin. Poate rezonabil e termenul corect.

| siriusblack98 a răspuns:

Este foarte adevarat.Pentru oricare model Dacia ai opta, toate sunt mai ieftin de intretin comparativ cu o alta masina de acelasi calibru sa zicem.

| Mosic_Adrian_1994 a răspuns:

De intretinut cat de cat.Dar in vorba de functionare chiar si cele mai noi modele de Dacia logan necesita anumite piese deoarece nu sunt asa calitative.Este doar o opinie personala