Mai pune ceva
Dacă cetățeanul român a locuit mai puțin de 1 an în SUA sau mașina a fost dobândită de mai puțin de 6 luni, acesta va plăti în plus TVA (19%) și taxe vamale (10%) la înmatricularea mașinii în Romania, urmând procedurile vamale standard oricărui import. Practic, cel care aduce o mașină din SUA va plăti 29% din valoarea de catalog a mașinii (valoarea reală, nu cea de achiziție). Cu alte cuvinte, pentru o mașină evaluată la 10.000 de euro se vor plăti 2.900 de euro, chiar dacă a fost cumpărată cu, să zice, 5.000 de euro.
Poti aduce masina si sa nu platesti nimic, o tii asa cu numere de SUA te doare la basca.
Daca vrei sa o inscrii, atunci da trebuie sa platesti tva si ceti mai cer romanii, pentru ca este o masina dusa din afara UE.
Daca esti roman si cetatean american si vrei sa te muti in RO cu domiciliul atunci poti aduce orice masina doresti, fara sa platesti nimic staului roman, o poti inscrie fara tva fara alte taxe, asta pentru ca te repatriezi cum zic ei, asa ppoti aduce lucruri din tara de unde vii fara sa platesti la ele taxe.
Cel mai indicat este sa intrebi acolo in RO la politie sau stiu si eu unde se incriu masini ce reguli si legi sunt, ce trebuie sa faci.
Asa pe aici, fiecare isi da cu parerea, care a adus asa masina din state sa stie, nu cred ca e pe aici careva asa.
Toti care spun sau unia din ei, daca stiu ceva este din ce citesc, sau cauta ce spune legea si baga pe aici.
Dar uneori legea mai trebuie sa fie si interpretata, ca urmare eu asa zic, sa te informezi acolo direct la politie, sau unde se insacriu masinile in RO.
Spui ce vrei sa faci, aia or sa te lamureasca ce trebuie sa platesti. Dar iti spun, o sa intrebe cine aduce masina, pe ce nume este, chestii de a stea pentru ca is legi pentru fiecare in parte.
Tu de exemplu nu ai spus unde esti, cine aduce masina, pe ce nume, etc.
Platesti vama+tva+transport+omologare individuala de la rar 10. 000ron
Ai grija ca nu orice masina din sua se inmatriculeaza la noi. Cele din California se inmatriculeaza+alte cateva state din pricina cerintelor mai severe privind emisiile poluante
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: