Daca e sa o luam asa, e periculos sa circuli si pe jos daca nu esti atent, totul tine de respectarea unor reguli si de atentie la ce se intampla in jur. Daca respecti regulile in trafic pe motor fiind si nu mergi ca descreieratul cu viteza, nu treci pe rosu, nu mergi pe contrasens, nu depasesti in locuri nepermise sau vizibilitate redusa si multe alte reguli de bun simt care ti-ar putea salva viata atunci mersul cu motorul devine foarte frumos.
Riscurile sunt mai mari de accidente pe motor pentru ca ai mai putine sisteme de protectie, mergi pe 2 roti, n-ai habitaclu cum ai la masina, de pe motor cazi in destule cazuri si la un impact mic sau daca dai intr-o groapa, lucruri care nu se intampla intr-o masina iar exemplele pot continua.
Pai hai sa o gandim logic. Esti pe doua roti, nu pe patru, deci stabilitatea e mult mai mica decat in cazul unui autoturism. In general, raportul putere/masa e mult mai mare in cazul unei motociclete decat in cazul unei masini, deci motocicleta va accelera mult mai repede. In cazul unui accident pe motocicleta esti complet expus, singura protectie fiindu-ti casca si eventual combinezonul (daca porti), pe cand habitaclul masinii plus centura de siguranta, ofera mult mai multa siguranta/protectie.
Una peste alta, pasiunea e pasiune...si mie imi plac motocicletele si ii inteleg perfect pe cei care in ciuda riscurilor foarte mari, decid sa mearga pe doua roti. Tot ce pot sa spun este ca daca iti iei motocicleta, sa fii extrem de atent, sa nu fii teribilist si sa ai mult noroc!
Da, e periculos, pentru ca multi soferi nu te vor observa, si iti vor taia calea.
Daca vii cu viteza sau te strecori printre masini, cu atat mai rau.
Pe motocicleta nu scapi nevatamat dintr-o neacordare de prioritate la viteza mica, pentru ca te tranteste. Nu ai scaun pe care sa stai, nu ai centura de siguranta. Pur si simplu zbori in masina care nu ti-a acordat prioritate, cu capul si mainile inainte.
Daca mergi regulamentar cu viteza si dai de o groapa pe care nu o poti evita, ai sanse foarte mari sa cazi, sau sa pierzi controlul si sa te izbesti de ceva.
Din nou, iti amintesc ca un asemenea incident inseamna ca zbori pe asfalt, nu e ca in masina, unde simti doar oprirea brusca, fara sa te lovesti cu corpul tau de asfalt, parapeti sau alte vehicule.
Normal ca e periculos. Intr-o masina mai esti protejat cât de cât. Dar pe motor este mult mai periculos, că mai mergi si doar pe doua roti.
Sincer vorbind, le consider periculoase. Poate ca nici nu-mi plac si de aia vorbesc asa despre ele dar nu-mi inspira incredere.Mult mai mult imi plac bicicletele.La viteza cu care mergi pe bicicleta nu prea ai cum sa mori decat daca intra cineva peste tine, pe cand la motociclete din cauza vitezei cu care se poate merge cu ele poti muri sigur si chiar daca cazi de pe ea la care se adauga si cel de impact cu alt vehicul care intra in tine ca si in cazul bicicletei.Deci ai doua riscuri la motociclete.Sincer...nu recomand.
Orce mijloc de transport e periculos.
Dacă totuși vrei și îți place să mergi cu motorul trebuie sa fi o fire foarte responsabila și atenta.
Trebuie sa ști bine regulile de circulație, sa nu mergi cu o viteza exagersta, sa ai grija pe unde te bagi, sa fi atent și la cei din jur pentru ca mai sunt ce merg aiurea pe drum și tu ești victima sigura dacă le caz în fata.
"acum o oră | Zinv a întrebat:
Este asa periculos sa conduci o motocicleta?"
aham
ai doua probleme mici rau:
1. NU ai protectia masinii (care te protejeaza, mult mai tare, indiferent cat de bine cotata e sau nu e la capitolul asta)
2. mecanica simpla: ai o roata in fata, si un centru de greutate sus, ORICE blocheaza roata din fata... ORICE, si te proiecteaza ca o catapulta, pentru ca roata se v-a invarti in continuare in jurul axului, chiar daca nu roata se invarteste ci restul motopartzei
eu am o trotineta prapadita, care prinde vreo 12km/h si tot am cazut de doua ori, pentru ca am coborat peste un prag, aplecat peste ghidon, si s-a gripat roata din fata, asa ca, cu fata de asfalt m-a trimis
iti dai seama cu o motopartza care prinde zeci, chiar sute de km/h
Depinde in ce tara conduci, RO e pericol iminent de moarte la cati idioti sant in trafic nici masina nu merita sa ai.
Nu ar mai fi atat de periculos daca am avea drumuri de calitatea celor din Occident si sa fie mai late, in primul rand, eventual si cu benzi speciale pentru motociclete (in Germania, de exemplu, se poate merge foarte lejer cu motocicleta, la fel si in Italia, Franta, Anglia, de Japonia sau America nici nu mai vorbesc).
Insa drumurile din Romania sunt foarte foarte foarte proaste si periculoase, din pacate, de aceea se si intampla zilnic atatea accidente de suntem pe locul 1 in Europa la asa ceva!
Deci gandeste-te bine inainte de ati lua o motocicleta, ea arata bine, e frumoasa, impresioneaza, dar e mult mai periculoasa decat o masina!
Reversul: În mașină dacă iei foc nu ai cum să scapi, pe motor ai niște șanse.
Nu întotdeauna o căzătură cu motorul se soldează cu răniți. În Moto Gp se întâmplă și s-au ridicat teferi. Dacă te răstorni în mașină la fel, nu ai șanse de scăpare foarte mari, îți poți strivi gâtul - de exemplu Jules Bianchi - sau sparge capul - Adrian Răspopa și nulți alții