Pentru siguranta lasi masina in viteza nu pe liber. Spre exemplu iarna nu tragi niciodata frana de mana e posibil sa inghete tamburii/placutele pe disc si nu mai pleci de acolo pana primavara asa ca cel mai corect este sa o lasi in viteza
Nu e gresit, dar e mai sigur sa lasi motorul cuplat intrcat cablu de la frana de mana se poate rupe si ramai fara niciun sprijin la masina. Iar iarna o sa-ti inghete sabotii/placutele de frana daca stai cu frana de mana trasa.
Ca vine frigul/gerul de dimineata las-o mai bine in viteza! FARA frana de mana(daca nu e in panta).
Daca ti-a inghetat cablu/tamburi/placute de frana nu mai pleci decat pe platforma!
Recomand lasarea in viteza!
Lu varumiu i-a inghetat frana de mana iarna chiar daca pare o prostie sa lasi masina in viteza asta e. Vitezele se baga cand mergi cu ea nu la parcare.
Pe timp de vara cred ca e OK dar sa functioneze bine frana.Stiu cazuri in care frana de mana ramane blocata(la rable). Insa pe timp de iarna risti sa inghete.In privinta treptei nu prea conteaza, dar e indicata treapta I.Deci cel mai bine e sa fie introdusa intr-o treapta.Eu folosesc frana de mana doar la semafor sau in cazuri in care mi-e lene sa calc pedala.
Nu e gresit atata timp cand iti functioneaza frana de mana foarte bine,, dar pentru orce eventualitate introdu schimbatoru si in viteza 1 ca nu patete nimica.